8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
UNESCO'da düzenlenen etkinlikte heykeltıraş Cahide Erel'in eseri sergilendi

PARİS (AA) - Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumunca (UNESCO) Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte heykeltıraş Cahide Erel'in "Anadolu Ana Tanrıçaları Sıfır Noktasında" eseri sergilendi.

UNESCO'nun Paris'teki merkezinde "Kadının Sürdürülebilir Kalkınmadaki Rolü" temalı serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergide Batı Avrupa ve Kuzey Amerika'yı Türkiye temsil etti.

Organizasyonda Doğu Avrupa Grubu’nu temsilen Ermenistan ve Ukrayna, Latin Amerika ve Karayipler bölgesini temsilen Küba ve Dominik Cumhuriyeti, Asya ve Pasifik bölgesini temsilen Bangladeş, Togo ve Arap ülkelerini temsilen Bahreyn ve Mısırlı sanatçıların eserleri yer aldı.

Türkiye'den heykeltıraş Cahide Erel'in "Anadolu Ana Tanrıçaları Sıfır Noktasında" adlı özel tasarım eserinin taşınması için Türk Hava Yolları sponsor oldu.

Serginin açılışında konuşan UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova, "Bugün UNESCO'da kadın hakları ve eşitlik mücadelemizi görünür kılan sanatçılara olan saygımızı gösteriyoruz. Bu sergi hepimize kadınların sürdürülebilir kalkınmadaki rolünü düşündürüyor" dedi.

Sanatçı Cahide Erel ise Türkiye'yi temsil etmenin heyecan verici olduğunu söyledi. Erel, "Bu sorumlulukla çok yoğun çalıştık. 1,5 ay gibi çok kısa bir sürede tasarladık ve ürettik. Seçimlerimizi özellikle anlam yükleyerek yaptık " diye konuştu.

Türkiye'nin UNESCO nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı da sergide yeniden dönüştürülen malzemelerin kullanıldığını ve sergilenen eserlerde kadının dünyanın ilerlemesindeki rolünün anlatıldığını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.