8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Husilerin Taiz'deki saldırılarında Nisan 2015'ten bu yana 105 kadın öldü, 248'i yaralandı

TAİZ (AA) - Yemen'in Taiz kentinde Nisan 2015'ten bu yana Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı güçlerin saldırılarında 105 kadının öldüğü, 248'inin yaralandığı bildirildi.

Taiz'deki Kadın Girişimleri Grubu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Abluka ve Ateş Altında Kadın" konulu etkinlik düzenledi.

Kentteki kadınların sıkıntılarının anlatıldığı etkinlik kapsamında yayımlanan açıklamada, Nisan 2015'ten bu yana Taiz'de 105 kadının Husilerin saldırıları sonucu hayatını kaybettiği, 248'inin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, Husiler ile Salih güçlerinin yerleşim birimlerine yönelik topçu ateşiyle düzenlediği saldırılar nedeniyle 3 bin 230 kadında psikolojik rahatsızlık ve hafıza kaybı saptandığı kaydedildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'in çeşitli kentlerinde Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı güçler arasındaki çatışmalar sürüyor. Ülkenin yüksek nüfuslu kentlerinden Taiz de şiddetli çatışmalara sahne olurken, Husiler ve Salih yanlıları zaman zaman sivil yerleşim yerlerine saldırılar düzenliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.