'8'inci Avrupa En İyi Keskin Nişancı Timi Yarışması'na Türk Silahlı Kuvvetler damgası

'8'inci Avrupa En İyi Keskin Nişancı Timi Yarışması'na Türk Silahlı Kuvvetler damgası
 Editör
Almanya’daki Hohenfels Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen “8'inci Avrupa En İyi Keskin Nişancı Timi Yarışması” Türk Silahlı Kuvvetlerimizin şampiyonluğuyla sona erdi.

Almanya’daki Hohenfels Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen “8'inci Avrupa En İyi Keskin Nişancı Timi Yarışması” Türk Silahlı Kuvvetlerinin şampiyonluğuyla sona erdi. Türkiye ilk iki sırada yer aldı.

"Milli savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

Söz konusu “Askerlik” olunca ne kadar başarılı ve disiplinli olduğunu; terörle mücadele operasyonlarında, barışın korunması için gerçekleştirilen uluslararası görevlerde ve NATO misyonlarında gösteren Kahraman Mehmetçik, uluslararası yarışmalarda da Türk milletinin göğsünü kabartmaya devam ediyor. ABD Kara Kuvvetleri Avrupa ve Afrika Komutanlığı tarafından 4-12 Ağustos 2024 tarihleri arasında Almanya’daki Hohenfels Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen “8'inci Avrupa En İyi Keskin Nişancı Timi Yarışması” Türk Silahlı Kuvvetlerimizin şampiyonluğuyla sona erdi.

Yarışmaya Türkiyemizin yanı sıra; ABD, Fransa, Belçika, Almanya, İtalya, Yunanistan, Hollanda, İspanya, İsviçre, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Macaristan, İrlanda, Litvanya, Lüksemburg ve Slovenya katıldı. Toplam 19 ülkeden 36 timin yer aldığı yarışmaya ülkemizi de Kara Kuvvetleri Komutanlığımızdan ve Özel Kuvvetler Komutanlığımızdan birer tim temsil etti.

Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığımız sorumluluğunda yarışmaya katılan her iki timimiz de üstün başarılar elde etti. Kara Kuvvetleri Komutanlığımızın timi yarışmayı 1’inci olarak tamamlarken, Özel Kuvvetler Komutanlığımızda görevli tim de 2’nci olarak başarı sağladı. Türk askerinin ve Türk milletinin şanını bir kez daha tüm dünyaya gösteren kahraman Mehmetçiklerimizi yürekten kutluyor, asil milletimiz adına her birini gururla selamlıyoruz."

YARIŞMADA İLK 10 ÜLKE SIRALAMASI

  1. Türkiye (Kara Kuvvetleri Komutanlığı)
  2. Türkiye (Özel Kuvvetler Komutanlığı)
  3. Finlandiya ve ABD
  4. Yunanistan
  5. Belçika
  6. İrlanda
  7. ABD
  8. Hollanda
  9. İtalya
  10. Çek Cumhuriyeti

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.