A Milli Kadın Basketbol Takımı Romanya'da

A Milli Kadın Basketbol Takımı Romanya'da
Milliler, 2017 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda yarın yapacağı karşılaşma için Romanya'ya geldi- Başantrenör Akkaya:"Mutlaka savunma yapmamız ve enerjimizi koymamız lazım"- Türkiye Basketbol Federasyonu Sportif Direktörü Ak

CLUJ (AA) - 2017 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu 3. maçında yarın Romanya ile karşılaşacak A Milli Takım, bu ülkeye geldi.

İstanbul'dan özel uçakla Romanya'ya hareket eden kafile, karşılaşmanın yapılacağı Cluj kentine ulaştı.

Havalimanından kentte konaklayacağı otele geçen kafile, hazırlıklarını bu akşam ve yarın sabah yapacağı antrenmanlarla tamamlayacak.

Kafilede, 1964'teki ilk milli takımın kadrosunda bulunan eski basketbolcuların yanı sıra bazı kulüplerin yöneticileri ve antrenörleri de yer aldı.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan A Milli Takım Başantrenörü Aziz Akkaya, ekip olarak en büyük silahlarının savunma olduğunu ve başarıları da bu şekilde elde ettiklerini belirterek, "Mutlaka savunma yapmamız ve enerjimizi ortaya koymamız lazım" dedi.

Daha önceki maçlarda rakiplerin 50 sayının üstüne çıkmasına izin vermediklerini vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, "Yarın da Romanya'yı ilk etapta 50-55 sayının altında tutmak istiyoruz. Bunu yapacak gücümüz var. Ana anahtarımız savunma. Bunu yapmazsak hiçbir maçımızı kazanamayız" diye konuştu.

Genel kadronun 24 oyuncudan oluştuğunu anlatan Akkaya, "Şu anda 15 oyuncu kadroda bulunuyor. Pelin Derya Bilgiç'in sakatlığı var" ifadesini kullandı.

Kafilede ilk milli takımın oyuncularının da bulunduğunu hatırlatan Aziz Akkaya, "İlk milli takımdaki ablalarımız burada. Enteresan bir duygu. Benim de beraber çalıştığım ablalarım var. İnşallah onların yüzünü kara çıkarmayız. Strese girdim. Yarın kazanarak onları da inşallah mutlu ederiz" şeklinde konuştu.

Romanya Milli Takımı'nı değerlendiren Akkaya, şunları söyledi:

"Yurt dışında oynayan üç oyuncuları var. İlk beştekiler iyi oynuyor, ortalama 30 dakika süre alıyorlar. Hızlı hücumlarını ve şutlarını kesmeliyiz. Bazı pozisyonlarda bizden uzunlar. Çok fazla hücum ribaundu alıyorlar. İsrail maçında son periyodu iyi oynadılar. Bosna Hersek karşısında ise kötü oynadılar. Bu akşam ve yarınki antrenmanla hazırlıklarımızı tamamlayacağız."


- Akkaş: "Kazanırsak yüzde 80 gideriz"


Türkiye Basketbol Federasyonu Sportif Direktörü Barbaros Akkaş ise Romanya'yı yendikleri takdirde yüzde 80 finallere gitmeyi garantileyeceklerini dile getirdi.

İki takım arasında yarın grup final maçı oynanacağına dikkati çeken Akkaş, "İyi takımız. Yarın kazanarak sorunsuz bir şekilde yolumuza devam etmek istiyoruz. Romanya tanıdığımız takım değil. İyi takım, son yıllarda kadın basketbolunda çıkış yakaladı. Bizim de bugüne kadar yaptığımız iş ortada. Favori biz gözüküyoruz" ifadelerini kullandı.

A Milli Takım Kaptanı Şaziye İvegin Üner, hedeflerinin yarın kazanarak galibiyet serisini sürdürmek olduğunu vurgulayarak, "Bugün de buraya çok güzel bir ekiple geldik. Çok güzel bir atmosfer vardı uçakta. Eskiler, yeniler, basketbola emek veren ablalarımız, ağabeylerimiz ve yöneticilerimiz ile geldik. Çok güzel bir ortamdı. İnşallah hep beraber buradan maçı kazanıp eğlenerek geri döneriz" şeklinde değerlendirme yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.