A Milli Kadın Basketbol Takımı, Romanya'ya gitti

A Milli Kadın Basketbol Takımı, Romanya'ya gitti
Milliler, 2017 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri'nde yarın Romanya ile karşılaşacak

İSTANBUL (AA) - A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2017 FIBA Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda yarın deplasmanda Romanya ile karşı karşıya gelecek.

Milli takım kafilesi, Atatürk Havalimanı'ndan özel uçakla bu ülkeye hareket etti. Romanya-Türkiye mücadelesi, Cluj kentinde saat 19.00'da başlayacak.

Grubundaki ilk iki maçında iç sahada İsrail'i 72-53 ve deplasmanda Bosna Hersek'i 79-50 mağlup eden milliler, averajla Romanya'nın önünde lider durumda bulunuyor. Milli takım, yarınki karşılaşmayı da kazanarak hem galibiyet serisini hem de liderliği sürdürmeyi hedefliyor.

Romanya'nın da grupta iki galibiyeti bulunuyor. İç sahada Bosna Hersek'i 67-65 yenen Romanya, İsrail'i de deplasmanda 78-77 mağlup etti.

Milliler, H Grubu'ndaki 4. maçında ise 24 Şubat Çarşamba günü İsrail'e konuk olacak.

Kadınlar Dünya Şampiyonası ile aynı formatta yapılan turnuvada gruplarını ilk sırada tamamlayacak takımlar, Çek Cumhuriyeti'ndeki finallere direkt gidecek. Dokuz grupta ikinci sırayı alan ekiplerden en iyi 6 ikinci de organizasyonda yer alacak.


- Aday kadro


Başantrenör Aziz Akkaya yönetimindeki A Milli Takım'ın aday kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:


Esra Ural, Pınar Demirok (Abdullah Gül Üniversitesi), Şaziye İvegin Üner, Ayşe Cora (Beşiktaş), Kübra İmren Ekşi (Basketbolu Geliştirenler Derneği), Tilbe Şenyürek, Pelin Derya Bilgiç (BOTAŞ), Olcay Çakır, Tuğçe Canıtez, Kuanitra Holingsvorth (Fenerbahçe), Bahar Çağlar, Ayşegül Günay, Işıl Alben, Cansu Köksal (Galatasaray), Safiye Simay Karaman (Yakın Doğu Üniversitesi).

- Puan durumu


A Milli Takım'ın mücadele ettiği H Grubu'nda ilk 2 maçlar sonrasında oluşan puan durumu şöyle:


Takım O G M A Y P
1. Türkiye 2 2 0 151 103 4
2. Romanya 2 2 0 145 142 4
3. İsrail 2 0 2 130 150 2
4. Bosna Hersek 2 0 2 115 146 2


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.