AA foto muhabirine ödül

AA foto muhabirine ödül
Foto Muhabiri Ali İhsan Öztürk, Arbella Makarna 5. Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nda FIAP gümüş ödülüne layık görüldü

MERSİN (AA) - Anadolu Ajansı (AA) Foto Muhabiri Ali İhsan Öztürk, Arbella Makarna 5. Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nda Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) gümüş ödülünü almaya hak kazandı.

Öztürk'ün Bursa'nın tarihi ve otantik Misi Köyü'nde, kadınların çalıştığı ve yöresel yemeklerin yapıldığı bir mekanda çekilen eseri yarışmada, "Yemeğini Paylaşmak" dalında ikinci oldu.

Bir alışveriş merkezinde düzenlenen törene, görevi nedeniyle katılamayan Öztürk'ün ödülünü, AA Adana Bölge Müdürlüğü Başmuhabiri Anıl Bağrık, aldı.

Arbella Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında sanatsal etkinlikle bu yarışmayı düzenlediklerini belirtti.

Arbella Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nın artık dünyada en büyük fotoğraf yarışmaları arasında görüldüğünü ifade eden Arslan,"Bu sene yarışmanın 5'sini yapıyoruz. Bu yıl yarışmaya 46 ülke 844 fotoğraf sanatçısı katıldı. Yarışmaya 6 bin 3 fotoğraf gönderildi. Yarışma aralık ayının sonunda tamamlandıktan sonra Mersin'de hazırlıklara başladık. Fotoğrafları bastık ve albüm haline getirdik. Sanat eserleriyle dolu bir albüm oldu" diye konuştu.

Törende yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserlerden oluşan sergi açıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.