AA muhabirlerinin PKK tarafından kaçırılması

AA muhabirlerinin PKK tarafından kaçırılması
Mardin'in Nusaybin ilçesinde haber takibi yaptıkları sırada PKK'lılar tarafından kaçırıldıktan sonra dün serbest bırakılan AA foto muhabiri Onur Çoban ile kameraman Kenan Yeşilyurt, İstanbul'da çiçeklerle karşılandı

İSTANBUL (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde haber takibi yaptıkları sırada PKK'lılar tarafından kaçırıldıktan sonra dün serbest bırakılan Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri Onur Çoban ile kameraman Kenan Yeşilyurt İstanbul'a geldi.

Çoban ve Yeşilyurt, Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla Atatürk Havalimanına ulaştı.

İki gazeteciyi, Anadolu Ajansı İstanbul Haberleri Editörlüğü İdari İşler Müdürü Sabri Çelebioğlu, mesai arkadaşları ile bazı yakınları karşıladı. Çelebioğlu'nun çiçek takdim ettiği iki gazeteci, daha sonra özel araçla havalimanından ayrıldı.

PKK'lılar tarafından kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan gazetecilerden Rauf Maltaş'ın ise Mardin'den Şanlıurfa'ya geçtiği öğrenildi.

Nusaybin'de dün alıkonuldukları bölgede HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, HDP İlçe Başkanı Ferhat Kut ve beraberindeki heyet tarafından teslim alınan, fotoğraf makineleri ve kameraları kendilerine teslim edilmeyen gazeteciler, bilgilerine başvurulmak üzere Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülmüştü.

Muhabir Maltaş, foto muhabiri Çoban ve kameraman Yeşilyurt, bir hafta önce Mardin'in Nusaybin ilçesinde görevlendirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.