AA'nın Boşnakça, Hırvatça, Sırpça yayını 4 yaşında

AA'nın Boşnakça, Hırvatça, Sırpça yayını 4 yaşında
Anadolu Ajansı tarafından, kurumun 100. yıl vizyonu kapsamında 11 Mart 2012'de başlatılan Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça (BHS) yayını dördüncü yılını doldurdu

SARAYBOSNA (AA) - Anadolu Ajansı'nın (AA) 100. Yıl Vizyonu kapsamında, 11 Mart 2012'de hayata geçirdiği Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça (BHS) yayını dördüncü yılını geride bıraktı.

Türkiye'nin artan etkinliğine paralel olarak, AA'nın dört yıl önce başlattığı çok dilli yayıncılık hamlesi kısa sürede meyvelerini verdi. AA'nın BHS servisi, dört yıl gibi kısa bir sürede Balkanlardaki büyük bir boşluğu doldurmayı başardı.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da katıldığı törenle açılan BHS haber merkezi, dört yıl içinde bölgede önemli bir haber kaynağı haline geldi.

Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ ve Hırvatistan'da 100'ün üzerinde abonesi bulunan BHS servisi, Balkanlardan, Türkiye'den ve dünyadan günlük ortalama 80 haber, 250 fotoğraf ve 25 görüntüyü bölge medyasına ulaştırıyor.

Bölge medyası, uluslararası ajansların yerel dilde yayınlarının bulunmaması, bölge ülkelerinin ulusal ajanslarının birçoğunun ise ekonomik krizden dolayı yurt dışında muhabir görevlendirmemesi nedeniyle AA'nın BHS servisine büyük ilgi gösterdi.

- Abonelerden BHS servisine övgü

BHS servisinin Sırbistan'daki abonelerinden Kurir gazetesinden BHS servisinin dördüncü yılı dolayısıyla yapılan açıklamada, AA'nın sunduğu hizmetlerden duyulan memnuniyet ifade edildi. Gazete, AA'nın tüm önemli olayları hızlı, etkili ve tarafsız olarak abonelerine ulaştırdığını vurguladı.

AA tarafından siyaset, spor ve kültür alanlarında yapılan özel haber ve röportajları tatmin edici bulan gazete, özellikle insana dair hikayelerin okuyucuların en beğendiği haberler olduğunu bildirdi.

Karadağ'da kamu yayıncılığı yapan Karadağ Radyo ve Televizyonu (RTCG) da yaptığı açıklamada, BHS servisinin yeni yaşını kutlarken, sunulan hizmetlerden ve AA'nın çalışma yönteminden büyük memnuniyet duyduğunu bildirdi.

AA'nın yaptığı özel haberlerin kamuoyunda geniş yankı uyandırdığına işaret açıklamada, AA'nın Karadağ'daki en önemli olaylarda da kendileri için birincil haber kaynağı olduğu vurgulandı.

- "Medya sektöründe örnek"

Bölgesel yayın yapan "N1" kanalının Bosna Hersek Program ve Haber Müdürü Amir Zukic de AA'nın BHS servisinin geçen dört yıllık süre içerisinde akıllıca gelişerek, medya sektöründe diğerlerine örnek olduğunu vurguladı. Zukic, "Küçük bir ekip olmalarına rağmen, tüm önemli olaylara yetişmeyi başaran ve bu olayları en profesyonel şekilde servis eden AA'ya teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

AA'nın hem Bosna Hersek'te hem de tüm Balkanlar'da modern gazetecilik standartları oluşturduğuna işaret eden Zukic, doğru ve tarafsız haberleriyle AA'nın tüm abonelerine güven verdiğini kaydetti.

Bosna Hersek'in en köklü gazetelerinden Oslobodjenje'nin Genel Yayın Yönetmeni Vildana Selimbegovic ise AA'nın haber ve fotoğraflarını sıkça kullandıklarını belirterek, gerek yaptıkları insan hikayeleriyle gerek önemli olayların takibi söz konusu olduğunda AA'nın daima kendilerini "pozitif anlamda" şaşırttığını söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.