Aa'nın "Yılın Fotoğrafları" Oylaması

Aa'nın "Yılın Fotoğrafları" Oylaması
IKBY Hükümet Sözcüsü Dizayi, Anadolu Ajansı'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Anadolu Ajansı'nın (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Dizayi, Erbil'deki ofisinde "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki fotoğraflar arasından üçü için oy kullandı.

Hükümet Sözcüsü Dizayi, haber kategorisinde Mahmud Rslan'ın çektiği, Suriye'de rejim ya da Rus uçakları tarafından Halep'e düzenlenen saldırıda yaralanan 5 yaşındaki Ümran Daknes'in fotoğrafına oy verdi.

Küçük Ümran'ın bu fotoğrafıyla Suriye'deki dramın simgelerinden biri olduğunu belirten Dizayi, şunları söyledi:

"Suriye'deki savaştan kurtulan yaralı çocuğun fotoğrafı medyada yayımlandığında onun sessizliği ve ne hissettiğini söyleyememesi adeta insanlık dramının göstergesiydi ve bu yüzden fotoğraf tüm dünyada büyük bir yankı yarattı. Maalesef insanlık dramları Suriye'de ve diğer yerlerde devam ediyor. Ümit ediyoruz ki bir an önce bütün savaşlar son bulup o çocuklar aydın bir geleceğe sahip olsun."

Dizayi, yaşam kategorisinde ise Arif Hüdaverdi Yaman'ın "Aziz Mahmud Hüdayi Camisi'nin kedileri" başlıklı fotoğrafı için oy kullandı.

Spor kategorisindeki fotoğrafları da inceleyen Dizayi, bu alanda foto muhabiri Cem Özdel'in "Rodeo şampiyonası" başlıklı fotoğrafına oy verdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.