AB Bakanı Bozkır'ın kabulü

AB Bakanı Bozkır'ın kabulü
Bozkır, Slovakya Dış ve Avrupa İşleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Korcok'u kabul etti

ANKARA (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Slovakya Dış ve Avrupa İşleri Bakanlığı Devlet Sekreteri İvan Korcok’u kabul etti.

Bozkır, bakanlıktaki makamında gerçekleşen kabulde yaptığı konuşmada, Slovakya'nın gelecek dönem AB dönem başkanı olacağını belirtti. Korcok ile Slovakya'nın dönem başkanlığı süresince bulunacağı faaliyetler hakkında fikir teatisinde bulunacaklarını ifade eden Bozkır, bölgedeki sorunlar ve sığınmacı krizine ilişkin de görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

Korcok da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl Slovakya’yı ziyaretinin ardından iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkileri geliştirmek açısından önemli bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi. Slovakya'nın gelecek dönem AB dönem başkanlığını yürütecek olması nedeniyle ilk ziyaretini birliğe üye olmayan Türkiye’ye yaptıklarını belirten Korcok, ülkesinin Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediğini vurguladı. Korcok, Türkiye ile AB arasında sığınmacı meselesi nedeniyle yapılan eylem planına da değinerek Bakan Bozkır ile bu konuyu da masaya yatırma fırsatı bulacaklarını kaydetti.

Kabul, fotoğraf ve görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.