AB Bakanı Bozkır'ın kabulü

AB Bakanı Bozkır'ın kabulü
Bozkır, Avrupa Halk Partisi Grubu Başkanı Weber'i kabul etti

ANKARA (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Halk Partisi (EPP) Grubu Başkanı Manfred Weber'i kabul etti.

Bozkır, bakanlıktaki makamında gerçekleşen kabulde yaptığı konuşmada, Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye'nin çok önem verdiği bir yapı olduğunu ve AP'de yer alan EPP grubunun şu anda en çok parlamentere sahip grup olduğunu söyledi.

Weber'in ziyaretinde Türkiye'deki gelişmeleri yerinde görme fırsatı bulacağını belirten Bozkır, "AP'de çok önemli konular görüşülüyor. Türkiye raporu da yakında ele alınacak. Weber ile bugün hem Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkileri hem de bölgedeki gelişmeleri ele alacağız" diye konuştu.

Manfred Weber de kasım ayında yapılan Türkiye-AB zirvesinin özellikle vize serbestisi açısından çok olumlu bir adım olduğunu kaydetti. Weber, dünyanın çok önemli sınamalarla karşı karşıya olduğunu hatırlatarak bu bağlamda Bozkır ile sığınmacı krizinden enerji politikalarına kadar birçok konuyu masaya yatıracaklarını ifade etti.

Kabul, fotoğraf ve görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.