AB Bakanlığı 12 ilde hibe imkanlarını anlatacak

AB Bakanlığı 12 ilde hibe imkanlarını anlatacak
Avrupa Birliği Bakanlığı:- "12 ilimizde 2014-2020 döneminde katılım sağladığımız, ERASMUS+, UFUK 2020, İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği - COSME, Yaratıcı Avrupa, İstihdam ve Sosyal Yenilik - EaSI gibi AB programlarının tanıtım çalıştayları

ANKARA (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı, AB Programlarına Katılımın Güçlendirilmesi Projesi çerçevesinde 12 ilde 2014-2020 döneminde katılım sağlanan çeşitli AB programlarının tanıtılması için çalıştaylar düzenleyecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, AB Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) kapsamında finanse edilen AB Programlarına Katılımın Güçlendirilmesi Projesi çerçevesinde 12 ilde 2014-2020 döneminde katılım sağlanan, ERASMUS+, UFUK 2020, İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği - COSME, Yaratıcı Avrupa, İstihdam ve Sosyal Yenilik - EaSI gibi AB programlarının tanıtım çalıştayları gerçekleştirilecek.

Programların Türkiye'de etkin bir biçimde uygulanması ve ülke çapında potansiyel faydalanıcılara topluca tanıtımın yapılması amacıyla AB Bakanlığı tarafından düzelenecek çalıştaylarla, programlara katılımın güçlendirilmesiyle, vatandaşların, araştırmacıların, KOBİ’lerin, üniversitelerin ve belediyelerin hem Avrupa çapında oluşturulan toplamda 95 milyar avroluk kaynağa erişimi hem de ilgili alanlarda tecrübe sahibi kurumlarla işbirliği yapma imkanlarının geliştirilmesi hedefleniyor.

AB Programları hakkında detaylı bilgi "http://www.ab.gov.tr/abprog" adresli internet sayfasından, proje kapsamında yapılacak çalıştayların takvimi ve başvurusu için "http://www.avrupabirligiprogramlari.org/" internet sayfasından bilgi alınabilecek ve "[email protected]" e-posta adresinden proje ekibine ulaşılabilecek.

AB politikalarının uygulama araçlarından biri olan AB programları, üye devletler arasında işbirliğini teşvik ederek AB politikalarının hedeflerine ulaşmasını amaçlıyor. Türkiye de adaylık sürecinde AB müktesebatına ve politikalarına uyum kapsamında kendi önceliklerine uygun olan AB programlarına katılım sağlıyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.