AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı

AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini ve Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Kovac ile görüştü

AMSTERDAM (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Dönem Başkanı Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da düzenlenen "Gymnich" tipi AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı çerçevesinde ikili temaslarda bulundu.

Çavuşoğlu, toplantının yapıldığı Amsterdam’daki Denizcilik Müzesi'nde AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Miro Kovac ile ikili görüşme yaptı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, her iki görüşmede sığınmacılar, Suriye’deki gelişmeler ve göç konularını ele alındı.

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda ise ağırlıklı olarak sığınmacı krizinin görüşüldüğü bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.