AB ile imzalanan geri kabul anlaşması

AB ile imzalanan geri kabul anlaşması
Türkiye-Avrupa Birliği (AB) mutabakatı temelinde gerçekleşen sığınmacı geri kabulü ve değişimi çerçevesinde Dikili Limanı'na getirilen 202 göçmenin işlemleri tamamlanarak transfer edildi

İZMİR (AA) - Türkiye-Avrupa Birliği (AB) mutabakatı temelinde gerçekleşen sığınmacı geri kabulü ve değişimi çerçevesinde Dikili Limanı'na getirilen 202 göçmenin işlemleri tamamlanarak Kırklareli'ne gönderildi.

Anlaşma kapsamında "Ertürk" isimli gemiyle Sakız adasından getirilen 66 kişinin de Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ekiplerinin kurduğu çadırlarda parmak izleri alınarak kayıt işlemleri yapıldı. Göçmenler daha sonra sağlık taramasından geçirildi, bazı göçmenlerin eksik olan aşıları tamamlandı.

Sığınmacılar işlemlerinin tamamlanmasının ardından eşyalarıyla x-ray cihazından geçirilip otobüslere bindirilerek Kırklareli'ndeki kampa gönderildi.

Dikili'deki geri kabul noktasına bugün getirilen 202 kişinin işlemleri ve transferleri tamamlanmış oldu.

Düzensiz göç ve insan kaçakçılığı ile mücadele amacıyla Türkiye ile AB arasında 18 Mart'ta Brüksel'de mutabakata varılmıştı. Buna göre, Türkiye kendi topraklarından Yunan adalarına geçtiği kanıtlanan göçmenleri geri kabul edecek, Suriyeli olmayanların Türkiye tarafından ülkelerine iade edilmesi için işlem yapılacak. Suriyeli olanlar ise Türkiye'deki kamplara yerleştirilecek ve her birine karşılık kayıtlı Suriyeli sığınmacılardan biri AB ülkelerine gönderilecek. Değişimi yapılacak Suriyeli sığınmacı sayısı ilk etapta 72 bin kişi olarak öngörülüyor. Geri kabul ve değişim işlemlerinin masrafları AB tarafından karşılanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.