AB Liderler Zirvesi

AB Liderler Zirvesi
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini:- "Öncelikle Türk halkına ve yetkililere dün ve bugün yaşanan saldırılar nedeniyle başsağlığı diliyorum. Bu saldırılar kesinlikle kabul edilemez”- “Umarım İngiltere ile bir anlaşmaya varı

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Türkiye’de yaşanan terör saldırılarına ilişkin, "Türk halkına ve yetkililere dün ve bugün yaşanan saldırılar nedeniyle başsağlığı diliyorum. Bu saldırılar kesinlikle kabul edilemez” dedi.

Mogherini, Brüksel'de İngiltere'nin üyelik referandumu ve mülteci krizi konularının görüşüleceği AB Liderler Zirvesi'ne katılımından önce gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de yaşanan terör saldırıları hakkında Mogherini, "Türk halkına ve yetkililere dün ve bugün yaşanan saldırılar nedeniyle başsağlığı diliyorum. Bu saldırılar kesinlikle kabul edilemez” ifadesini kullandı.

Mogherini, zirve gündeminde ilk sırada İngiltere’nin AB’deki geleceğinin yer aldığını anımsatarak, “Umarım İngiltere ile bir anlaşmaya varılır ve bu anlaşma İngiltere’yi ve AB’yi güçlendirecek bir anlaşma olur” diye konuştu.

AB üyesi ülkelerin sığınmacı konusunda tek taraflı adımlardan kaçınması ve AB olarak üzerinde uzlaşılan tedbirlerin tamamının bütün AB üyesi ülkelerce eksiksiz uygulanması gerektiğini vurgulayan Mogherini, Suriye’de insani yardıma erişimin çok önemli olduğuna da işaret etti.

Mogherini, Suriye’de kuşatma altındaki 5 bölgede yaşayan 83 bin insana 114 kamyon yardım gönderildiğini ancak Suriye’de halen 460 bin insana yardım ulaştırılması gerektiğini belirterek, AB'nin, Suriye'de ülke çapında ateşkes ilan edilmesini, Cenevre’de siyasi görüşme sürecinin yeniden başlamasını ve Şam’da geçiş sürecinin başlamasını istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.