AB-Türkiye anlaşmasına Midilli'de protesto

AB-Türkiye anlaşmasına Midilli'de protesto
Yunanistan'ın Midilli Adası'ndaki Moria kampının etrafından toplanan çeşitli yardım kuruluşlarından bir grup gönüllü, AB-Türkiye arasındaki anlaşmayı protesto ettti

MİDLLİ (AA) - Yunanistan'ın Midilli Adası'nda bir grup gönüllü Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasındaki sığınmacılara ilişkin anlaşmayı protesto etti.

Adadaki en büyük sığınmacı kampı olan Moria'nın etrafında gösteri düzenleyen çeşitli yardım kuruluşlarından yüze yakın gönüllü, "Yazıklar olsun AB" ve "Sınırlara hayır, milletlere hayır, sürgünleri durdurun" şeklinde sloganlar attı.

Düdük çalarak ve ellerindeki teneke kutulara vurarak tepkilerini ifade eden göstericiler, tel örgülere can yeleği astı. Bir göstericinin de tel örgüleri gevşetmeye çalıştığı görüldü.

Sıkı güvenlik tedbirlerinin alındığı kamptaki sığınmacılar da dikenli tel örgülerin arkasından el sallayarak, özgürlük sloganları attılar.

Bu arada, bir göstericinin gözaltına alınması nedeniyle göstericilerle güvenlik güçleri arasında kısa süreli arbede yaşandı.

AB ve Türkiye arasındaki anlaşmaya göre, 20 Mart'tan itibaren Türkiye üzerinden Yunan adalarına geçen sığınmacılar iltica işlemlerinin ardından 4 Nisan itibariyle geri gönderilebilecek.

Anlaşma sonrası, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Moria ve Yunan adalarındaki diğer sığınmacı kamplarının gözaltı merkezlerine dönüştüğünü belirterek sığınmacıların kamplara taşınmasındaki faaliyetlerine son verdiğini açıklamıştı.

Aralarında, Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) ve Oxfam'ın da bulunduğu birçok sivil toplum kuruluşu da anlaşmanın sığınmacıların haklarını çiğnediği gerekçesiyle kamptaki faaliyetlerini durdurma kararı aldı.








Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.