ABD Başkanlık yarışında gözler Demokratların New York seçiminde

ABD Başkanlık yarışında gözler Demokratların New York seçiminde
ABD'deki başkanlık yarışında gözler Demokrat Parti'nin 19 Nisan'da New York'ta yapacağı ön seçimlere çevrildi

NEW YORK (AA) - ABD'deki başkanlık seçimlerinde, gözler Demokrat Parti'nin 19 Nisan'da yapacağı New York ön seçimlerine çevrilirken, partinin Başkan aday adayları, Bernie Sanders ile 10 puandan fazla önde gösterilen Hillary Clinton arasındaki puan farkının 6'ya düştüğü bildirildi.

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak Başkanlık seçimleri öncesinde partilerin adaylarını belirleme yarışı tüm hızıyla devam ederken, Demokrat Parti'nin 19 Nisan'da yapacağı ön seçim heyecanı doruk noktasına çıktı.

New York ön seçimlerinde birçok ankette 10 puan civarında önde gösterilen Clinton'la Sanders arasındaki farkın, seçimlere iki gün kala farkın 6 puana düştüğü bildirildi.

Herhangi bir partiye yakınlığı bulunmayan "Gravis/One America News" anketine göre, Clinton yüzde 53'e gerilerken, Sanders yüzde 47'ye çıktı.

Bugüne kadar ülke genelinde kazandığı delege sayısı bakımından da partinin önde bulunan adayı Clinton, genelde kapalı mekanlarda yaptığı mitinglerde en fazla 2 bin kişiye ulaşırken, Demokrat Parti'nin siyasi devrim yanlısı sosyalist aday adayı Sanders'in mitingleri 20 bin civarında bir kalabalık topluyor.

Beş gün önce New York'un ünlü Washington Square Park meydanında 20 bini aşan bir kalabalığa hitap eden Sanders, doğduğu ilçe Brooklyn'de pazar günü yaptığı en son mitinginde de 20 bin kişiye ulaştı.

- "Silah lobisine karşı durmak zorundayız" -

Demokrat Parti'nin önde bulunan adayı Clinton, pazar günü New York'un, Mt. Vernon ve Long Island bölgesi ile Staten Island ilçesinde halka hitap etti. Mt. Vernon'daki konuşmada silah şiddetine odaklanan Clinton'un mitingine 2011'de Arizona'da silahlı şiddet sonucu ağır yaralanan ve uzun süre yaşam mücadelesi veren Arizona Kongre Üyesi Gabby Giffords ve astronot eşi Mark Kelly de katıldı.

Clinton, silah lobisine yüklendiği konuşmasında şunları kaydetti:

"Silah lobisine yüklendi. Silah lobisi, Washington'daki, ülkemizdeki en güçlü lobi. Polis şiddetini ve ölümleri durdurmamız gerektiği gibi, silah lobisine karşı durmak zorundayız."

- Trump'ın hakaretleri

Cumhuriyetçi Parti'nin önde bulunan adayı Trump'tan sonra Staten Island'a uğrayan ikinci siyasi lider olan Clinton burada yaptığı konuşmasında, Trump'ın seçim konuşmalarına değindi. Konuşmasında, "Trump'ın bana karşı bir dizi hakaretine cevap vermiyorum. Ben kendime bakabilirim" diyen Clinton, Trump'ın kadınları, göçmenleri, engellileri ve Müslümanları hedef almasını daha çok önemsediğini bildirdi.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.