ABD bazı AB ülkelerine vize uygulamasını sürdürecek

ABD bazı AB ülkelerine vize uygulamasını sürdürecek
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner:- "Vize uyguladığımız AB ülkeleri hakkında kendileriyle açık bir diyalog halindeyiz. Bu ülkeler, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Polonya ve Romanya. Bu ülkeler vizesiz girişlere dahil olmayacaklar"

WASHINGTON (AA) – ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, ülkesinin vize politikasında değişiklik olmayacağını bildirdi.

Toner, günlük basın toplantısında, Avrupa Birliğince ABD ve Kanada'ya vize uygulanabileceği açıklamasını değerlendirdi.

Toner, "AB önümüzdeki hafta Amerika ve Kanada vatandaşlarına vize uygulamasını tartışacak, siz AB üyesi ülkelerin tamamına vizesiz giriş imkanı sunacak mısınız?” yönündeki bir soruya, AB ile bu konuda irtibat halinde oldukları yanıtını verdi.

Toner, "Vize uyguladığımız AB ülkeleri hakkında kendileriyle açık bir diyalog halindeyiz. Bu ülkeler, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Polonya ve Romanya. Bu ülkeler vizesiz girişlere dahil olmayacaklar" dedi.

Bu ülkelerin programa dahil edilmeme gerekçelerini maddelerle açıkladıklarını belirten Toner, "Bu gerekçeler hukuk çerçevesinde belirlenmiştir. Her bir gerekçe ayrı ayrı ele alınmalıdır" sözlerine yer verdi.

Toner, vize programına dahil edilmeyen ülkelerle sorunların çözümü hakkında çalışmaya hazır olduklarını aktardı.

AB Komisyonu Sözcüsü Mina Andreeva, Brüksel'deki AB Komisyonunda düzenlediği basın toplantısında, ABD ve Kanada’nın bazı AB üyesi ülkelere vize uygulamasına karşı AB’nin yasal olarak "mütekabiliyet" gereği karşılık vermek zorunda kalacağını söyledi.

Sözcü, AB yönetmeliklerine göre vize serbestisinin sağlanması konusunda ABD ve Kanada’nın yasal olarak 12 Nisan’a kadar süresi olduğunu anımsatarak, konuyla ilgili bir değişiklik olmaması ve AB vatandaşlarına vize uygulanmasının sürmesi durumunda, bu ülkelere karşı geçici vize uygulanması kararının alınabileceğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.