ABD Dışişleri Bakanı Kerry Bahreyn'de

ABD Dışişleri Bakanı Kerry Bahreyn'de
Bahreyn Kralı El Halife, Kerry'yi kabul etti

MANAMA (AA) - Bahreyn Kralı Hamad bin İsa El Halife'nin, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'yi kabul ettiği belirtildi.

Bahreyn haber ajansının (BNA) haberinde, başkent Manama'daki Gudeybiye Sarayı'nda bir araya gelen ikilinin öncelikli olarak terör ve radikalizmle mücadele konusunu ele aldığı kaydedildi.

Haberde, Kerry ve El Halife görüşmesinde tarihi ikili ilişkilerin ortak çıkarlar doğrultusunda güçlendirilmesi ile bölgesel ve uluslararası gelişmelerin konuşulduğu ifade edildi.

El Halife'nin, bölgede ve dünyada güven ile istikrarı daim kılmayı hedefleyen çabalara desteğini tekrarladığı kaydedildi.

Haberde, ABD'nin bölgedeki güven ve istikrarın korunması konusundaki rolünü ve uluslararası barışa yönelik hizmetlerini takdir eden El Halife'nin, "Üssü Manama olan ABD'nin 5. Filosu Arap körfezinde (Basra Körfezi) Bahreyn deniz trafiğini koruma konusunda önemli bir görevi yerine getiriyor" dediği aktarıldı.

Kerry'nin de ABD ve Bahreyn arasında terör ve radikalizmle mücadele konusunda çok güçlü bağlar olduğunu ifade ettiği kaydedildi.

Kerry, ilerleyen saatlerde düzenlenmesi beklenen ABD- Körfez İşbirliği Konseyi üyeleri dışişleri bakanları toplantısına katılmak üzere dün Bahreyn'e gelmişti. Bu toplantı, 21 Nisan'da Riyad'da düzenlenecek Körfez-Amerikan Zirvesi'ne hazırlık toplantısı olma niteliği taşıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.