ABD heyetinin IKBY ziyareti

ABD heyetinin IKBY ziyareti
IKBY Başbakanı Barzani, ABD Temsilciler Meclisi Dışilişkiler Komitesi Başkanı Royce ve beraberindeki heyeti kabul etti

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, ABD Temsilciler Meclisi Dışilişkiler Komitesi Başkanı Ed Royce ve beraberindeki heyeti, Erbil'deki başbakanlık konutunda kabul etti.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, tarafların görüşme sırasında Kürt bölgesinin içerisinde olduğu ekonomik kriz ve terör örgütü DAEŞ'e karşı verilen mücadelenin ele alındığı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani, "Peşmerge güçlerine gelişmiş silahların verilmesi durumunda terörle mücadelede başarı elde edilecektir. Dost ülkelerin kesintisiz bir şekilde yardımına ihtiyaç duyuyoruz." dedi.

Kürt bölgesinin içinden geçtiği ekonomik krize de değinen Barzani, Irak’a verilecek uluslararası mali yardımdan bölgeye de pay verilmesi gerektiğini vurguladı.

Yabancı şirketlerin Kürt bölgesine yatırım yapmasını isteyen Barzani, krizin atlatılması için buna ihtiyaç olduğunu ifade etti.

ABD’li heyet ise Peşmerge'nin terörle mücadeledeki rolüne vurgu yaparak, hükümetin tutumunu takdirle karşıladı.

Görüşmede Kürt bölgesindeki kadınların toplumsal yaşamdaki yerine değinen heyet, DAEŞ’in elindeki Ezidi kadınların bir an önce kurtarılması gerektiğine işaret etti.

ABD’li heyet ayrıca, mali krizin atlatılması için Kürdistan Bölgesi’ne destek vereceklerini kaydetti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.