ABD ile Almanya bilgi paylaşımı anlaşması imzalayacak

ABD ile Almanya bilgi paylaşımı anlaşması imzalayacak
WASHINGTON (AA) - ABD ile Almanya'nın, uluslararası terörle mücadelede bilgi paylaşımını artırmak amacıyla yeni bir anlaşma imzalayacağı bildirildi.ABD...

WASHINGTON (AA) - ABD ile Almanya'nın, uluslararası terörle mücadelede bilgi paylaşımını artırmak amacıyla yeni bir anlaşma imzalayacağı bildirildi.

ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson ile Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Washington'da bir araya geldikten sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Johnson, terör örgütlerinin son dönemdeki saldırılarının ardından ABD ile Avrupa ülkeleri arasındaki ortak terörle mücadele çabalarının arttığını söyledi. Johnson, özellikle Avrupa ülkelerinin ABD ile daha etkin çalışma kararlılığında artış gözlediklerini belirtti.

Johnson, Almanya İçişleri Bakanı Maiziere ile ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch arasında imzalanacak anlaşmanın Avrupa'da artan terör tehdidinin bir sonucu olduğunu ifade etti. Anlaşmanın detayları hakkında bilgi verilmedi.

Johnson ayrıca, Avrupa'daki resmi makamların havayolu şirketlerinin yolcu bilgilerine ulaşması için alınan yasal önlem konusunda Almanya'nın çabalarından övgüyle bahsetti ve yabancı teröristlerin ülkeler arasında dolaşımının engellenmesi hususunu Maiziere ile ele aldıklarını belirtti. Johnson, DAEŞ'e katılmak üzere ABD'den Irak ve Suriye'ye giden kişilerin sayısında azalma görüldüğünü söyledi.

Maiziere de aynı şekilde DAEŞ saflarına katılmak üzere Almanya'dan bu ülkelere giden kişilerin sayısının azaldığını kaydetti. Bugüne kadar DAEŞ saflarında savaşırken öldürülen Alman vatandaşı sayısının 140 olduğunu anlatan Maiziere, Almanya'dan DAEŞ'e katılan kişilerin sayısındaki düşüşü örgütün cazibesini kaybetmesine bağladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.