ABD İran'daki terör iddialarını yalanladı

ABD İran'daki terör iddialarını yalanladı
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matt Miller, İran'da düzenlenen terör saldırısının arkasında ABD'nin olduğu yönündeki iddiaları reddederek, "ABD hiçbir şekilde olaya karışmadı" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matt Miller, İran'da gerçekleşen terör saldırısının arkasında ABD'nin olduğu yönündeki iddiaları kabul etmeyerek, "ABD hiçbir şekilde olaya karışmadı" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matt Miller, günlük basın toplantısında Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri'ye yapılan suikasta ve İran'da gerçekleşen terör saldırılarına değindi. Miller, İran'ın Kirman kentinde gerçekleşen ve 103 kişi hayatını kaybettiği terör saldırısının ABD'nin olduğu yönündeki iddiaları reddederek, "ABD'nin hiçbir şekilde olaya karışmadığını ve aksini iddia eden herhangi bir iddianın saçma olduğunu" ifade etti. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini dile getiren Miller, saldırıdan İsrail'in sorumlu olduğuna inanmak için de hiçbir sebep olmadığını söyledi.

ONLARIN EYLEMLERİ HAKKINDA KONUŞMAYI İSRAİL HÜKÜMETİNE BIRAKIYORUM

Dün Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Aruri'ye yapılan suikasta değinen Miller, söz konusu saldırı sebebiyle İsrail ile Lübnan içerisindeki gerilimin tırmanmasına ilişkin endişelerin bugün 2000'lerin başında olduğundan daha fazla olmadığını söyledi. Aruri'ye yönelik suikast ile ilgili ABD'nin bilgilendirilmediğini vurgulayan Miller, saldırının arkasında İsrail'in olduğunu doğrulamadan, "Onların eylemleri hakkında konuşmayı İsrail hükümetine bırakıyorum" dedi.

ABD'Lİ YETKİLİ SALDIRIDAN İSRAİL'İ SORUMLU TUTMUŞTU

Adı açıklanmayan bir ABD'li bir yetkili dün yaptığı açıklamada, Aruri'nin İsrail tarafından gerçeklşen hava saldırısında öldürüldüğünü belirtmişti.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.