ABD, İsrail'in peşinden ayrılmıyor

ABD, İsrail'in peşinden ayrılmıyor
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail'e gitti.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail'e düzenlediği ziyaret kapsamında İsrail'in soykırım yapan katil Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail'in çocuk ve kadın katliamını yöneten Savunma Bakanı Yoav Gallant ile bir araya geldi.

ÖNCE SİLAH VERDİ, SONRA BARIŞ İSTEDİ

İsrail'in en büyük destekçisi ve katliamın savunucusu olan ABD Savunma Bakanı Austin, "ABD, daha büyük bir savaş ya da bölgesel bir savaş görmek istemiyor" dedi.

ABD, İSRAİL'E AŞKINI İLAN ETTİ

Görüşmelerin ardından Austin, Bakan Gallant ile ortak basın toplantısı düzenledi. Gallant yaptığı açıklamada, "ABD ve İsrail ortak değerlerimiz, ortak çıkarlarımız ve ortak hedeflerimiz konusunda hiç bu kadar kararlı ve uyumlu olmamıştı. İsrail halkına ve tüm dünyaya lider ve ortak olmanın ne demek olduğunu gösterdiniz. Aramızdaki samimi bağların, gündemdeki en hassas konuları tam bir şeffaflık ve güven içinde tartışmaktan daha büyük bir yansıması olamaz" dedi.

BİNLERCE ŞEHİD VAR DALGA GEÇER GİBİ AÇIKLAMA

"Hedeflerine tam olarak ulaşana kadar Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların devam edeceğini" söyleyen Gallant, İsrail'in uluslararası hukuka göre hareket ettiğini savunarak, İsrail ordusunun Filistinli sivillere en az zararı vermek için çalıştığını iddia etti.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.