ABD-Karayipler-Orta Amerika Enerji Zirvesi

ABD-Karayipler-Orta Amerika Enerji Zirvesi
WASHINGTON (AA) – ABD-Karayipler-Orta Amerika Enerji Zirvesi, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ev sahipliğinde başkent Washington’da düzenleniyor.Zirvenin...

WASHINGTON (AA) – ABD-Karayipler-Orta Amerika Enerji Zirvesi, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ev sahipliğinde başkent Washington’da düzenleniyor.

Zirvenin ilk gününde sabah saatlerinde Biden’ın da yer aldığı liderlerin aile fotoğrafı çekimi yapıldı. Çekimin ardından Karayip ülkeleri heyetleriyle bir araya gelen Biden, daha sonra benzeri bir toplantıyı Orta Amerika ülkelerinin temsilcileriyle yaptı.

Biden, katılımcılara yönelik öğle yemeğinde yaptığı konuşmada, tarihte ilk kez Batı Yarıküre’de orta sınıfın ekonomik açıdan güvende olduğunu kaydetti. Orta Amerika ve Karayipler’de ekonomik canlanmaya dikkati çeken Biden, düzenlenen enerji zirvesinin de bölgedeki zenginliğin sonucunu gösterdiğini vurguladı.

Biden, “Karayipler ve Orta Amerika’daki ortaklarımızla birlikte enerji pazarlarını birleştirme ve genişletme, iletişim kapasitesini güçlendirme ve temiz enerji kaynaklarını çeşitlendirilme için ilerleme kaydetmeyi sürdürmeliyiz.” diye konuştu.

Biden’ın ev sahipliğinde ABD Dışişleri Bakanlığında yapılan enerji zirvesi iki gün sürecek.

Zirveye Panama Cumhurbaşkanı Juan Carlos Varela, Honduras Cumhurbaşkanı Juan Orlando Hernandez, El Salvador Cumhurbaşkanı Salvador Sanchez Ceren ve Guatemala Cumhurbaşkanı Jimmy Morales’in yanı sıra bölgedeki diğer ülkelerin üst düzey temsilcileri katılıyor.

Devlet liderlerinin yanı sıra ülkelerin enerji bakanlarını, çok taraflı kalkınma bankalarını ve özel sektörün temsilcilerini bir araya getiren zirvede, bölgesel güvenlik, enerjide sürdürülebilirlik, enerji verimliliği ve temiz enerji politikaları ele alınıyor.

Biden, geçen yıl ilk kez Karayip Ülkeleri Enerji Güvenliği Zirvesi’ni düzenlemişti.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.