ABD Kongresi'nde silah sesleri

ABD Kongresi'nde silah sesleri
ABD Kongresi'nin ziyaretçi merkezinde polise silah doğrultan kişi polis tarafından vuruldu. Yaralanan saldırgan hastaneye kaldırıldı, Kongre çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı

Başkent Washington'da ABD Kongresi'nin ziyaretçi merkezinde polise silah doğrultan kişi vurularak yaralandı.

ABD'nin başkentinde öğleden sonra hareketli saatlerin yaşanmasına neden olan olayda, Kongre'nin ziyaretçi girişinde polise silah doğrultan saldırgan polis tarafından vuruldu.

Olayın ardından basın toplantısı düzenleyen Kongre Polis Şefi Matthew Verderosa, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede herhangi bir terör tehdidinin olmadığını açıkladı.

Saldırganın elinde polise doğrultulmuş bir silah olduğunu ve bunu gören bir polisin saldırganı silahla vurduğunu ifade eden Verderosa, saldırganın hastanede tedavi altına alındığını söyledi.

Saldırganın yanında duran bir kadının da hafif yaralandığını dile getiren Verderosa, olayda polis memurlarından yaralanan olmadığını belirtti.

"Bunun bireysel bir suç olduğunu düşünüyoruz" diyen Verderosa, söz konusu kişinin daha önceki bazı eylemlerinden dolayı Kongre polisi tarafından tanındığını ifade etti.

ABD medyasına konuşan bazı polis yetkilileri, saldırganın adının Larry Russel D. olduğunu söyledi.

Kongre ve Beyaz Saray, silah seslerinin ardından güvenlik tehlikesi gerekçesiyle geçici olarak kapatıldı. Yetkililer, Kongre'nin yarın rutin akışına döneceğini ve bölgede herhangi bir terör tehdidinin söz konusu olmadığını açıkladılar.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.