ABD Kültür Ateşesi Van De Vate:

ABD Kültür Ateşesi Van De Vate:
"Türk hükumeti, İngilizce öğrenimi ve eğitimiyle ilgili çok kapsamlı bir bakış açısıyla konuya yaklaşıyor"

KARABÜK (AA) - ABD Ankara Büyükelçiliği Kültür Ateşesi Katherine Van De Vate, "Türk hükumeti, İngilizce öğrenimi ve eğitimiyle ilgili çok kapsamlı bir bakış açısıyla konuya yaklaşıyor." dedi.

Vate, Karabük Üniversitesinde (KBÜ) "7. Uluslararası Bilim Günleri" kapsamında düzenlenen "ABD Burs ve Eğitim İmkanları" konferansında yaptığı konuşmada, öğrencilerin ABD'de burs ve eğitim alabilmeleri konusunda bilgi verdi.

Yaklaşık 3 yıldır Türkiye'de çalıştığına işaret eden Vate, Türkçe'nin öğrenmesi zor bir dil olduğunu belirtti. Vate, Türkler'in İngilizce'de pratik yapma imkanları olamadığı için zorluklar çektiğini bildirdi.

Vate, Türkiye'de İngilizce'nin gramer tabanlı olarak öğretildiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Sorunlardan biri de bu. Fakat bizlerin İngilizce öğrenimini ve bilgisini güçlendirmek için Türkiye'de pek çok program var. Bunlardan birisi üniversite öğrencileriyle yürüttüğümüz programlar. Üniversitede İngilizceyi ana dil olarak konuşan hocalar sağlıyoruz. İngilizce öğretmenlerine yönelik özel enstitülerimiz var, programlarımız, yaz programlarımız, kamplarımız var. Aynı zamanda Türk hükumeti, İngilizce öğrenimi ve eğitimiyle ilgili çok kapsamlı bir bakış açısıyla konuya yaklaşıyor. Birinci sınıftan lise sona kadar, üniversitede İngilizce öğretimi-eğitimi konusunda İngiliz Konseyi ile yürüttükleri, bizlerin de desteklemiş olduğu önemli çabaları var. Bir yabancı dil öğrenirken, ağzınızdan çıkacak lafların aptal konumuna sizi koymasına izin vermek durumundasınız."

İngilizce öğrenimini geliştirmek için okullarla, üniversitelerle Türk hükumetiyle yakın şekilde çalıştıklarına işaret eden Vate, özellikle üniversite öğrencilerini kendi işlerini kurmaları konusunda desteklediklerini ifade etti.

Vate, iş bulmanın dünyanın her yerinde zor olduğuna işaret ederek, "İş bulmak için ne Türkiye'de ne Avrupa'da ne Amerika Birleşik Devletleri'nde kolay bir dünyada yaşamıyoruz, zor bir dünyada yaşıyoruz. bu bağlamda da eğitimini boşa harcamışsın heba etmişsin gibi bir düşünce içerisinde olmamak gerekir." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.