ABD yük gemisine füzeli saldırı

ABD yük gemisine füzeli saldırı
Kızıldeniz'de Yemen'in Aden kenti açıklarında Marshall Adaları bandıralı ABD'ye ait bir yük gemisi füzeyle vuruldu.

Kızıldeniz'de Yemen'in Aden kenti açıklarında Marshall Adaları bandıralı ABD'ye ait bir yük gemisi füzeyle vuruldu. Saldırı sonrası gemide yangın çıktı.

Yemen'deki İran destekci Husiler, Kızıldeniz'de ticari gemileri hedef almaya devam ediyor. İngiltere Deniz Ticareti Operasyonları (UKMTO) ve İngiltere merkezli deniz güvenliği şirketi Ambrey, Kızıldeniz'de Yemen'in Aden şehri açıklarında Marshall Adaları bandıralı ABD'ye ait bir yük gemisinin füzeyle vurulduğunu duyurdu. UKMTO kapsamında yapılan açıklamada, geminin Aden'in 95 deniz mili güneydoğusunda bir füze ile vurulduğu belirtildi.

Ambrey kapsamından yapılan açıklamada ise, Husiler tarafından üç füze fırlatıldığı ve ikisinin denize kadar gelmediği, üçüncüsünün söz konusu gemiye denk geldiği, vurulan geminin ambar tarafında yangın çıktığı fakat geminin sefere devam edebilecek durumda olduğu ifade edildi. Saldırı sonucu gemide ölen ya da yaralan olmadığı belirtilen açıklamada, geminin İsrail ile bağlantısının olmadığının değerlendirildiği ve saldırının ABD'nin Yemen'e yaptığı hava saldırılarına karşılık olarak gerçekleşmiş olabileceği öne sürüldü.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada da, Husiler tarafından yapılan saldırıda yük gemisinin füzeyle vurulduğu doğrulanarak, geminin sahibinin ABD merkezli Eagle Bulk Shipping'e ait Gibraltar Eagle olduğu belirtildi.

ABD'YE AİT SAVAŞ GEMİSİ HEDEF ALINMIŞTI

CENTCOM tarafından geçtiğimiz vakitlerde yapılan açıklamada, Kızıldeniz'de ABD savaş gemisi USS Laboon'u hedef alan Yemen'deki Husilere ait gemisavar seyir füzesinin düşürüldüğü duyurulmuştu. ABD ve İngiltere, geçtiğimiz hafta Kızıldeniz'de devam eden saldırılara karşılık Yemen'de Husilere ait yerlerde havadan ve denizden saldırı gerçekleştirmişti.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.