ABD'de başkanlık yarışı

ABD'de başkanlık yarışı
Bernie Sanders, New Yorklu seçmenleri sandığa gitmeye çağırdı

NEW YORK (AA) - ABD'de Demokrat Parti'nin başkan aday adaylarından Bernie Sanders, New York'taki ön seçimden önce düzenlediği son mitinginde, seçmenlere sandığa gitme çağrısında bulundu.

Rakibi Hillary Clinton'a göre mitinglerini genelde açık alanlarda yapan ve daha yoğun kalabalıklara hitap eden Sanders, New York'taki son mitingini de açık alanda düzenledi.

Sanders, New York'un Queens ilçesi sınırları içinde kalan Long Island City'de, Manhattan manzaralı bir parkta düzenlediği mitingde "değişim" ve "siyasi devrim" beklentisi içindeki coşkulu kalabalığa hitap etti.

Mitinge katılan siyahi oyuncu Danny Glover, Sanders'i "geleceğin ABD Başkanı" olarak takdim etti ve konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet etti.

Sanders, New Yorklu seçmenlerden sandığa gitmelerini ve Demokrat Parti ön seçimleri açısından tarihi rekora imza atmalarını isteyerek "Bu seçim kampanyasından şunu öğrendim; katılım yüksek olduğunda kazanıyoruz, düşük olduğunda kaybediyoruz." ifadesini kullandı.


ABD'de başkanlık yarışı

ABD'de başkanlık yarışı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.