ABD'de başkanlık yarışında kadın dayanışması

ABD'de başkanlık yarışında kadın dayanışması
İlk kadın ABD Başkanı adayı Clinton'a, New York'taki ön seçimler öncesinde son mitinginde Demokratların önde gelen kadın siyasetçileri destek verdi

NEW YORK (AA) - ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Partinin adayı olabilmek için yarışan eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, New York eyaletindeki kritik ön seçimler öncesinde partili önce gelen kadınlarla birlikte miting yaptı.

Anketlere göre, bu eyalette en önemli rakibi Vermont Senatörü Bernie Sanders'ın önünde gözüken Clinton'ın mitingine, New York'un Demokrat Partili iki senatöründen biri olan Kirsten Gillibrand, Arizona'dan eski Kongre Üyesi Gabby Giffords, New York Belediye Başkanı Bill de Blasio'nun eşi Chirlane McCray, New York'tan Kongre Üyesi Carolyn Maloney, Amerika Planlı Ebeveynlik Federasyonu Başkanı Cecile Richards ve New York'un Yurttaş Sözcüsü Letitia James'i yanına alarak halka hitap etti.

Eşiyle birlikte silah şiddetine karşı vakıf kurarak mücadele eden Giffords, Clinton'un hitabından önce yaptığı kısa konuşmada "Beyaz Saray'da silah lobisine karşı duracak. Bu nedenle Hillary'ye oy vereceğim." dedi.

New York kent yönetiminde bugüne kadar en üst düzeyde seçilmiş ilk kadın siyahi lider olan New York Yurttaş Sözcüsü James de, "Herhangi bir şeyin yapılmasını istiyorsan kadına verilmesi gerektiği inancını taşıyorum." ifadesini kullandı.

Mitingde ağırlıklı olarak kadınların sorunlarına değinen Clinton ise, kadınların sağlık sigortasına, ücretli izin hakkına, kariyer yapmada desteklenmelerine ve eşit işe eşit ücret hakkına sahip olmaları gerektiğini belirtti.

New York'ta bugün yapılacak ön seçimde son anketlere göre Clinton, Vermont Senatörü Sanders'ın 6 puan önünde gözüküyor.


ABD'de başkanlık yarışında kadın dayanışması

ABD'de başkanlık yarışında kadın dayanışması

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.