ABD'de belediye başkanı bir kez daha protesto edildi

ABD'de belediye başkanı bir kez daha protesto edildi
ABD'de, silahlı saldırıda öldürülen bir polis memuru için düzenlenen cenaze törenine katılan polislerin bir bölümü, eylemcilere desteğini açıklayan New York belediye başkanını sırtlarını dönerek protesto etti.

ABD 'de, silahlı saldırıda ölen polis memuru Wenjain Lui için düzenlenen cenaze törenine katılan polislerin bir bölümü, eylemcilere desteğini açıklayan New York belediye başkanını sırtlarını dönerek protesto etti. Çinli göçmen bir ailenin çocuğu olan Wenjain Lui, 20 Aralık'ta silahlı bir kişi tarafından saldırıya uğrayarak öldürülmüştü. Saldırgan daha sonra intihar etmişti. Aynı saldırıda Liu'nun birlikte görev yaptığı polis memuru Rafael Ramos da hayatını kaybetmişti.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Brooklyn'deki cenaze evinde konuşmalar yapıldı. Tören kapsamında dışarıda bulunan yüzlerce polis, New York Belediye Başkanı Bill de Blasio konuşurken sırtlarını döndü. Blasio'nun son aylarda eylemcilere yönelik destek içeren açıklamaları, New York polis teşkilatı mensupları arasında tepkiye neden olmuştu. 

New York Emniyet Müdürü Bill Bratton, belediye başkanına tepki gösteren polisleri, "saygısız eylemlerin daha fazlasını yapmaktan kaçınmaya" çağırdı. Blasio ise konuşmasında " Bugün tüm kentimiz çok kederli" dedi.

GEÇEN HAFTA DA TEPKİ GÖSTERMİŞLERDİ

New York polisinden emekli dedektif AP haber ajansına, "Belediye başkanı bize saygı duymuyor. Neden biz ona saygı duymalıyız ki?" diye konuştu. Geçen hafta, polis memurları ve sendika temsilcileri, Blasio'ya, Ramos'un kaldırıldığı hastanede sırtlarını dönerek tepkilerini göstermişti.

New York'ta Eric Garner, Missouri Ferguson'da da Michael Brown adlı siyahların, daha sonradan yargılanmalarına gerek görülmeyen beyaz polis memurlarınca öldürülmeleri büyük protestolara neden olmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.