ABD'de Müslümanlara uçaklarda yapılan ayrımcılık sorgulanıyor

ABD'de Müslümanlara uçaklarda yapılan ayrımcılık sorgulanıyor
WASHINGTON (AA) - ABD’nin Illinois eyaletinden senatör Dick Durbin, Amerika Hava Yolları Başkanı Nicholas Calio’ya yazdığı mektupta uçaklarda Müslümanlara...

WASHINGTON (AA) - ABD’nin Illinois eyaletinden senatör Dick Durbin, Amerika Hava Yolları Başkanı Nicholas Calio’ya yazdığı mektupta uçaklarda Müslümanlara ve Araplara yapılan ayrımcılık hakkında bilgi istedi.

ABD Demokrat Parti’de önemli rolü olan Durbin, Amerika Hava Yollarının bu tür ayrımcılıkların tekrarlanmaması adına ne tür önlemler aldığını sorguladığı mektubunda, "Etnik ve dini ayrımcılık hepimizin eşit olduğunu öngören ülkemizin değerlerine yapılan bir saldırıdır” değerlendirmesinde bulundu. Durbin, "Ülkemizin havayolları, sorumlulukların bilincinde olarak bütün yolcuların haklarının korunduğuna dikkat etmelidir” ifadesini kullandı.

Durbin, ayrıca, ayrımcılığın tekrarlanmaması için alınan önlemler hakkında kendisine bilgi verilmesini istedi.

Oakland’dan Los Angeles’a bu hafta Southwest firmasıyla yolculuk etmek isteyen Irak asıllı bir öğrenci, Arapça konuşunca bazı yolcuların şikayeti üzerine uçaktan indirilmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.