ABD'de TÜFE beklentinin altında

ABD'de TÜFE beklentinin altında
WASHINGTON (AA) - ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) martta aylık yüzde 0,1 ve yıllık yüzde 0,9 artışla beklentinin altında gerçekleşti. Çekirdek...

WASHINGTON (AA) - ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) martta aylık yüzde 0,1 ve yıllık yüzde 0,9 artışla beklentinin altında gerçekleşti. Çekirdek TÜFE de aylık yüzde 0,1 ve yıllık yüzde 2,2 artışla beklentiyi karşılamadı.

ABD Çalışma Bakanlığının bugün açıklanan verilerine göre, TÜFE martta aylık yüzde 0,1 ve yıllık yüzde 0,9 arttı. TÜFE’ye yönelik piyasa beklentileri aylık yüzde 0,2 ve yıllık yüzde 1,1 artış seviyesindeydi.

TÜFE'nin martta sınırlı artmasında enerji fiyatları ve kiraların artması belirleyici oldu. Veriler, uzun süredir düşüş eğiliminde olan enerji kaleminin martta yüzde 0,9 yükseldiğini ortaya koydu. Öte yandan, gıda fiyatlarının yüzde 0,2 gerilediği görüldü.

Fiyatı oynaklık gösteren gıda ve enerji dışındaki kalemlerden oluşan çekirdek TÜFE ise aylık yüzde 0,1 ve yıllık yüzde 2,2 arttı. Çekirdek TÜFE'ye ilişkin beklenti aylık yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 2,3 olarak öngörülmüştü.

Bu arada, şubat ayına yönelik enflasyon verilerinde revizyona gidilmedi. TÜFE, şubatta aylık bazda yüzde 0,2 gerilerken, yıllık bazda yüzde 1 yükselmişti. Aynı dönemde, çekirdek TÜFE ise aylık yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 2,3 olarak açıklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.