Abd'de Türkler Şükran Günü Dolayısıyla Hindi Dağıttı

Abd'de Türkler Şükran Günü Dolayısıyla Hindi Dağıttı
ABD'deki Türk sivil toplum örgütlerinin çatı kuruluşu Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TACS), Şükran Günü dolayısıyla New York'ta hindi ve pizza dağıttı

ABD'deki Türk sivil toplum örgütlerinin çatı kuruluşu Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TACS), Şükran Günü dolayısıyla New York'ta hindi ve pizza dağıttı.

Merkezi Washington kentinde bulunan TACS, Türk-Amerikan toplumu adına New York'un Manhattan bölgesinde Broadway Caddesi ile 36. sokağın köşesinde akşam saatlerinde Şükran Günü etkinliği düzenledi.

Etkinlikte ücretsiz dağıtılan hindinin yanında, patates kızartması, pilav ve pizza ikram edildi.

TACS Danışma Kurulu Üyesi Levent Ali Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 155 Türk-Amerikan derneğinin oluşturduğu çatı kuruluşu TACS olarak Kuzey Amerika'nın en önemli tatili Şükran Günü için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Yıldız, "Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi olarak ulusal ve uluslararası problemlerle ilgili Türk tezlerini savunmaya çalıştığımız gibi, yerel düzeyde de hayata, topluma, Amerikalıların gündelik yaşamlarına dokunacak küçük çalışmalar gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Bugün yaptığımız etkinlik de bunlardan biri." dedi.

ABD'de ilk kez 1621 yılında kutlanan Şükran Günü, tüm aile üyelerini bir araya toplayan bir bayram olması dışında Noel alışverişi sezonunun habercisi olarak da biliniyor.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.