ABD’deki başkanlık yarışı

ABD’deki başkanlık yarışı
Cumhuriyetçi aday adayı Ben Carson da yarıştan çekilmeye hazırlanıyor

WASHINGTON (AA) - ABD’deki başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olmak için yola çıkan Ben Carson, “adaylık sürecinde ilerleyen bir yol göremediğini” belirterek çekilme sinyali verdi.

Emekli beyin cerrahı Ben Carson, “Süper Salı” olarak adlandırılan ve dün 12 eyalette yapılan ön seçimlerde aldığı yenilgiden sonra yazılı açıklama yaptı.

Carson, “Dün geceki sonuçların ışığında ileri doğru giden bir siyasi yol görmüyorum” ifadesini kullandı. Carson, perşembe gecesi Cumhuriyetçi adayların televizyonda yapacağı açık oturuma da katılmayacağını açıkladı.

Carson’ın ekibinden kampanya başkanı Bob Dees de Carson’ın destekçilerine gönderdiği e-postada “siyasi çabaların sona ermesi gerektiğini” ifade etti.

Ben Carson, Süper Salı ön seçimlerinde hiçbir eyalette önemli bir oy oranı yakalayamamış, birçok yerde beş Cumhuriyetçi aday arasında sonuncu olmuştu.

ABD’de başkanlık seçim süreci başladıktan sonra Cumhuriyetçiler içinden 15’ten fazla aday adayı çıkmış, birçoğu adaylıktan vazgeçince geriye beş kişi kalmıştı. Ben Carson, ekim ayında yapılan anketlerde şu anda yarışı önde götüren iş adamı Donald Trump ile başa baş gidiyordu ancak ön seçimler başladıktan sonra Carson’a olan destek azalmaya başladı.

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olmak için yarışanlar arasında Carson dışında şu anda Donald Trump, Ted Cruz, Marco Rubio ve John Kasich bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.