ABD'den Davutoğlu'na Esad Cevabı

ABD'den Davutoğlu'na Esad Cevabı
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "asker şartını" Beşar Esad rejiminin yıkılmasına bağlamasına ABD'den "Hedef hala IŞİD." cevabı geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “asker şartını” Beşar Esad rejiminin yıkılmasına bağlamasına ABD, 'hayır' cevabı verdi.

 

"HEDEF ESAD DEĞİL IŞİD"

 

ABD Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, hedeflerinin Suriye’deki rejim değil Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) olduğunu tekrarladı. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki, Başbakan Davutoğlu’nun "Eğer Esad rejimi hedef alınırsa, Türkiye Suriye’ye asker gönderebilir." sözlerine, Amerika’nın stratejisinin değişmediği şeklinde karşılık verdi. Psaki, "Hedef hala IŞİD. Muhalifleri (Suriye’deki) desteklemeye devam edeceğiz; ancak şuan yeni bir durum yok." dedi.

 

TÜRKİYE'NİN KOALİSYONDAKİ ROLÜ

 

Türk liderlerinin ABD öncülüğünde kurulan koalisyonda daha aktif rol almak istediklerine dikkat çeken Psaki, "Biz, bu rolün ne olduğunu ve düşüncelerini konuşuyoruz." diyerek daha fazla detaya girmek istemediğini dile getirdi.

 

ERDOĞAN'IN "TAMPON BÖLGE" ÇIKIŞINA CEVAP

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sınırda “tampon bölge” olmaz ise koalisyonda yer almayacakları şartına ise Psaki, "Görüşmelerimizde koalisyondaki ortaklarımızla alabilecekleri rol ve ihtiyaçlarına dair görüşmelerimize devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Henüz uçuşa yasak veya tampon bölge konusunda değişen bir şeyin olmadığını belirten Psaki, Türk tarafının isteğine olumsuz baktıkları mesajını verdi.

 

DAHA ÖNCE 'ZOR' DEMİŞLERDİ

 

ABD daha önce tampon bölge oluşturulmasının zor olduğunu ve bu nedenle düşünülmediğini dile getirmişti.

 

BIDEN'İN SÖZLERİ HATIRLATILDI

 

Psaki, bir Türk gazetecinin Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın geçen hafta Harvard Üniversitesi’nde sarf ettiği sözleri hatırlatması üzerine de, "Bizim herhangi bir ülkenin IŞİD’i desteklediğine dair delilimiz yok." cevabını verdi.

İLGİLİ HABERLER:

Esad'dan Davutoğlu'nun 'Asker' Çıkışına Yanıt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.