ABD'den Etiyopya'ya yardım

ABD'den Etiyopya'ya yardım
ABD, Etiyopya'daki kuraklık dalgasından etkilenen ailelere 128 milyon dolar değerinde insani yardım yapacak

ADDİS ABABA (AA) - Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD), Etiyopya'da 2014 yılından bu yana yaşanan kuraklık dalgasından etkilenen ailelere 128 milyon dolar değerinde insani yardımda bulunacağı bildirildi.

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) Temsilcisi Thomas Stahl, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da Afet ve Riskleri Önleme İdaresi Komiseri Mitku Kasa ile düzenlediği basın toplantısında, ülkesinin Etiyopya'da uzun süredir devam eden kuraklık dalgasından etkilenen mağdur ailelere 128 milyon dolar değerinde yardım yapacağını belirtti.

Stahl, ABD'nin, Etiyopya'nın Ekim 2015'teki acil yardım çağrısından bu yana ülkeye yaptığı yardımın 705 milyon dolara ulaştığını ifade etti.

Afet ve Riskleri Önleme İdaresi Komiseri Kasa da ülkeye ulaşan yardımların, ihtiyaç duyulan yardım miktarının sadece yüzde 54'ünü karşıladığını söyledi.

Ülkenin güneyindeki şiddetli yağmur nedeniyle meydana gelen sel ve toprak kaymalarından endişe duyduklarını ifade eden Kasa, sel tehlikesine maruz kalan vatandaşların bölgeden tahliye edildiğini ve çok sayıda kişinin bu felaket nedeniyle evsiz kaldığını dile getirdi.

Etiyopya'nın Afar eyaleti, 2014 yılından bu yana yaşanan kuraklık dalgasından en çok etkilenen bölgelerden biri. Ülkede kuraklık mağdurlarının sayısının 10,2 milyona ulaştığı belirtiliyor.

Etiyopya hükümeti, geçen aralık ayında 1,4 milyar dolar yardım sağlanması için uluslararası topluma çağrıda bulundu.









Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.