AB'de trafik kazalarının maliyeti 100 milyar avroyu geçiyor

AB'de trafik kazalarının maliyeti 100 milyar avroyu geçiyor
AB Komisyonunun Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Bulc, AB'de 2015 yılında trafikte 26 bin ölümlü, 135 bin de yaralanmalı kaza gerçekleştiğini belirterek trafik kazalarının toplam sosyal maliyetinin yıllık 100 milyar avroyu aştığını kaydetti


BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Violeta Bulc, AB'de 2015 yılında trafikte 26 bin ölümlü kaza, 135 bin de yaralanmalı kaza gerçekleştiğini belirterek, trafik kazalarının toplam sosyal maliyetinin yıllık 100 milyar avroyu aştığını söyledi.

Bulc, AB Komisyonunda düzenlediği basın toplantısında, 2015 yılı kara yolu trafik kazalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kara yolu güvenliğinin sayılar ve yüzdelerle ilgili olmadığına dikkati çeken Bulc, "Kazalarda her rakamın arkasında bir hikaye, bir aile, arkadaş ve bir hayat var" dedi.

Bulc, AB'nin kara yolu güvenliğinde son yıllarda büyük ilerleme kaydettiğini ancak mevcut durumun halen yeterli seviyede olmadığını söyledi.

Geçen yıl, AB yollarında yaşanan trafik kazalarında 26 bin can kaybı yaşandığını, 135 bin ağır yaralanma olduğunu ifade eden Bulc, kara yollarında yaşanan kazaların rehabilitasyon, sağlık hizmeti, maddi hasarlarla beraber toplam sosyal maliyetinin 100 milyar avroyu geçtiğini ifade etti.

Bulc, AB'nin siyasi gündeminde trafik konusunun öncelikli sırada yer alması gerektiğine işaret ederek, yol güvenliği konusunda tüm tarafların beraber çalışmasının önemine işaret etti.

Trafik kazalarını azaltmak için daha iyi eğitim verilmesi, hız sınırlarının daha iyi uygulanması, daha güvenli yol ve araçların yapılması gerektiğini anlatan Bulc, "Bu önlemler masraflı ancak insan hayatı üzerine bir fiyat etiketi konamaz. Bu maliyetler, kazaların maliyetinden daha fazla değil" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.