AB’den Rusya’ya Kadirov’un tehditlerini soruşturması çağrısı

AB’den Rusya’ya Kadirov’un tehditlerini soruşturması çağrısı
VİLNİUS (AA) - AB’nin Rusya Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Vygaudas Usackas, Moskova yönetimine, Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Ramazan...

VİLNİUS (AA) - AB’nin Rusya Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Vygaudas Usackas, Moskova yönetimine, Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Ramazan Kadirov’un sosyal medyada Rus muhalefet lideri Mihail Kasyanov’a yönelik tehdit içerikli mesajıyla ilgili soruşturma başlatılması çağrısında bulundu.

Baltık haber ajansı BNS’ye açıklamada bulunan Usackas, Kadirov'un hedef aldığı muhalefet lideri ve eski Başbakan Kasyanov için endişelerini dile getirdi.

Ramazan Kadirov'un Rusya'nın siyasi liderlerinden birini ölümle tehdit etmesini değerlendiren Usackas, "İlk kez yapılan bir şey değil. Bu tür eylemler, Rusya’da sivil toplum, siyasi aktivistler ve onları destekleyenleri endişelendiriyor. Bu olayla ilgili tepkimi kendim yaymaya karar verdim. Rus yetkililer ve güvenlik birimlerinin de hemen tepki vereceklerini umut ediyorum" diye konuştu.

Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov, Instagram hesabında Rus muhalefet lideri Kasyanov'u tehdit eden bir video yayınlamıştı. Keskin nişancı tüfeği dürbününden çekilmiş izlenimi veren video bir süre sonra silinmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın müttefiki Kadirov, Rus lideri eleştirenleri "düşman" ve "vatan haini" olarak tanımlıyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.