ABD'li sanatçının mesajı Atlas Okyanusu'nu 29 ayda aştı

ABD'li sanatçının mesajı Atlas Okyanusu'nu 29 ayda aştı
ABD'li ressam George Boorujy'nin New York'tan 2013'te denize bıraktığı şişe içindeki mesaj, 29 ay sonra Fransa sahillerinde bulundu

PARİS (AA) - ABD'li ressam George Boorujy'nin New York'ta bulunan Staten adasından denize şişe içinde bıraktığı mesaj yıllar sonra Fransa'nın güney sahillerine ulaştı.

Fransız Sud Ouest gazetesi, Boorujy'nin 2013'te Atlas Okyanusu'na bıraktığı şişe içerisindeki mesajın, 5 bin 700 kilometre seyahat ederek Fransa'nın güneyindeki La Tremblade sahilinde ressam bir karı koca tarafından bulunduğunu duyurdu.

Gazeteye konuşan, mesajı bulan Brigitte Barthelemy ve eşi, geçen hafta sahilde yürüyüş yaptıkları sırada deniz kenarında bir cam şişe fark ettiklerini, ancak ilk bakışta çöp zannettiklerini anlattı.

Ressam karı koca, şişe içerisindeki iki kağıt ruloyu görerek şişeyi açtıklarını ve içerisinde kara kalemle çizilmiş bir karabatak resmi ve bir tebrik mesajı bulduklarını belirtti.

Kağıt rulodaki "şişeyi bulduğunuz için tebrikler" mesajını okuyan çift, notun vahşi kuşların yok olmasına dikkati çekmek isteyen ABD'li bir ressam tarafından yazıldığını aktardı.

Nottaki e-mail adresine ulaşan çift, mesajın kendileri tarafından bulunduğuna dair ABD'li ressam Boorujy'i haberdar etti.

Fransız çifte hemen geri dönüş yapan Boorujy ise mesajın Akdeniz'de bulunmasından büyük heyecan duyduğunu belirtti.

ABD'li sanatçı şişenin 2013'te okyanusa bırakılmadan önceki ve bulunduktan sonraki görsellerini fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram'a yükleyerek şişenin çıktığı yolculuğu gösterdi.

Gazete, hem şişeyi yollayan Boorujy'nin hem de şişeyi bulan Barthelemy çiftinin ressam olmasını hoş bir tesadüf olarak niteledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.