ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden rutin Nevruz mesajı

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden rutin Nevruz mesajı
ANKARA (AA) - ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Nevruz münasebetiyle her yıl yayımladığı rutin uyarıda, Türkiye'de yaşayan vatandaşlarına güvenlik hususlarını...

ANKARA (AA) - ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Nevruz münasebetiyle her yıl yayımladığı rutin uyarıda, Türkiye'de yaşayan vatandaşlarına güvenlik hususlarını dikkate almaları yönünde tavsiyede bulundu.

Büyükelçilik sitesinde yayımlanan ABD vatandaşlarına yönelik uyarıda, Nevruz'un farklı şehirlerde farklı günlerde kutlanacağına dikkat çekilirken, önceki yıllardaki uyarılarına benzer şekilde "barışçıl gösterilerin beklendiği" ancak gösterilerin yapılacağı alanlardan ihtiyaten uzak durulması tavsiye edildi.

Vatandaşların yerel otoriteler tarafından yapılan güvenlik uyarılarını ve haberleri dikkate almaya çağrıldığı uyarıda, günlük planlamaların da buna göre yapılması önerildi.

ABD Büyükelçiliği Nevruz kutlamalarıyla ilgili her yıl düzenli olarak uyarı yayımlıyor. Benzer şekilde Türkiye'deki bir çok yabancı misyon temsilciliği de rutin olarak yurt genelinde yapılan geniş katılımlı etkinliklerle ilgili vatandaşlarına benzer uyarılarda bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.