ABD'nin avcı uçakları Güney Kore'de devriye uçuşu yaptı

ABD'nin avcı uçakları Güney Kore'de devriye uçuşu yaptı
OSAN (AA) - ABD'ye ait F-22 raptor tipi dört avcı uçağının, Güney Kore hava sahasında devriye uçuşu yaptığı bildirildi.Avcı uçaklarının, Güney...

OSAN (AA) - ABD'ye ait F-22 raptor tipi dört avcı uçağının, Güney Kore hava sahasında devriye uçuşu yaptığı bildirildi.

Avcı uçaklarının, Güney Kore'nin Osan kenti üzerinde devriye seferi yaptıktan sonra Osan Hava Üssü'ne indiği kaydedildi.

Kuzey Kore'nin nükleer silah denemeleri ve füze kapasitesini artırmaya yönelik çalışmaları, bölge ülkelerini kaygılandırıyor.

Güney Kore'de ABD'nin F-22 raptor avcı uçaklarının devriye seferi yapmalarının, Kuzey Kore'nin Asya-Pasifik'teki provokatif eylemleri üzerine göz dağı verme amacı taşıdığı öne sürülüyor.

F-22 raptor, ABD'nin stratejik öneme sahip savunma avcı uçakları arasında yer alıyor. Radar sistemleriyle belirlenemeyen F-22 uçaklarının altı füzeyi taşıma ve fırlatma kapasitesinde olduğu biliniyor. "Hava Üstünlük Uçağı" olarak da adlandırılan F-22 raptor avcı uçakları, dünyanın en yüksek performanslı avcı uçağı olarak adlandırılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.