ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Power, Nijerya'da:

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Power, Nijerya'da:
"ABD, Chibok'tan kaçırılan kızların bulunması yönündeki mücadelesinden vazgeçmeyecek"

ABUJA (AA) - ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power, ülkesinin, Nijerya'da Boko Haram örgütünün Chibok'taki yatılı okuldan kaçırdığı kız öğrencilerin bulunması yönündeki mücadelesinden vazgeçmeyeceğini söyledi.

Nijerya'yı ziyaret eden Power, başkent Abuja'da, iki yıldır kayıp olan kız öğrencilerin bulunması için gösteri yapanlarla bir araya geldi, Devlet Başkanı Muhammed Buhari ve diğer üst düzey yetkililerle temaslarda bulundu.

Power, görüşmelerde Washington yönetiminin, Boko Haram'ı yenilgiye uğratmak amacıyla Nijerya ve komşularıyla işbirliği içinde çalıştığını, binlerce kişinin, örgütün elinden güvenli bir şekilde kurtarıldığını söyledi.

ABD'nin Boko Haram hakkında daha çok şey öğrendiğine, öte yandan örgütle mücadelenin karmaşıklığına vurgu yapan Power, bu mücadeleye ilişkin "Siz nasıl asla vazgeçmeyecekseniz biz de asla vazgeçmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

- 219 kız öğrenciden haber alınamıyor

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletine bağlı Chibok kentinde 14 Nisan 2014'te bir yatılı okula baskın düzenleyen Boko Haram militanları, 276 kız öğrenciyi kaçırmıştı.

Boko Haram militanlarının kaçırdığı kız öğrencilerden 57'si kaçmayı başarırken, 219'undan halen haber alınamadı.

Nijeryalı avukat İbrahim Abdullahi'nin Twitter hesabından ilk kez 23 Nisan'da gönderdiği "Kızlarımızı geri getirin" mesajı hızla yayılarak küresel çapta bir slogana dönüşmüştü.

Twitter üzerinden yürütülen #BringBackOurGirls (Kızlarımızı geri getirin) kampanyasına destek veren tanınmış isimlere, ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama ve Pakistanlı kadın hakları savunucusu Malala Yusufzay da katılmıştı.

Michelle Obama, Twitter hesabından verdiği "Dualarımız kayıp Nijeryalı kızlar ve onların aileleriyle" mesajına, üzerinde "#BringBackOurGirls" yazılı kartonu tutarken çektirdiği fotoğrafını da eklemişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.