ABD'nin Maduro operasyonu: Son 48 saatte neler yaşandı?
ABD, gece saatlerinde Venezuela’ya hava saldırısı düzenledi. Başkent Caracas’ta patlama sesleri duyulurken, ABD ordusu operasyonu doğruladı. Saldırılarda en az 7 noktanın hedef alındığı, en az 40 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.
ABD yönetimi, operasyonda Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşinin yakalanarak ABD’ye götürüldüğünü duyurdu. Maduro’nun New York’a getirildiği bildirildi.
ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada “Maduro’yu adalete teslim ettik. Venezuela’da düzen sağlanana kadar süreci biz yöneteceğiz. Gerekirse daha büyük bir saldırı da yapabiliriz” dedi.
Venezuela Savunma Bakanı saldırıyı egemenliğe yönelik bir askeri müdahale olarak nitelendirirken, Başkan Yardımcısı Delcy Rodríguez geçici devlet başkanı olduğunu açıkladı. Olay dünya genelinde büyük tepkiye yol açtı.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.