ABD'nin PYD politikasına eleştiri

ABD'nin PYD politikasına eleştiri
ABD'de faaliyet gösteren Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi, ABD’nin terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’yi desteklediği yönündeki açıklamalarını eleştirdi

WASHINGTON (AA) – ABD'deki Türk toplumu, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner’in, Washington yönetiminin PYD’yi desteklediği yönündeki açıklamalarından dolayı derin üzüntü duyduğunu bildirdi.

ABD'de faaliyet gösteren 150 Türk Amerikan kuruluşu adına Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi, yazılı açıklama yaparak, ABD’nin terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’yi desteklediği yönündeki açıklamalarını eleştirdi.

Sözcü Toner’in, günlük basın toplantılarındaki sözlerinin ABD'de bulunan Türk toplumu tarafından derin üzüntüyle karşılandığı belirtilen açıklamada, “ABD istihbaratı tarafından terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğu belirtilmiş PYD/YPG gibi bir organizasyonla ortaklık yapıp silah vermek ya da yardımda bulunmak ahlak dışıdır ve ABD hukukuna aykırıdır” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Uluslararası Af Örgütü’nün de geçen aylarda PYD’nin Suriye’de savaş suçu işlediğini rapor ettiği hatırlatılarak, ABD Ulusal Terörle Mücadele Merkezi'nin (NCTC), internet sitesinde “PYD’nin PKK’nın Suriye’deki kolu” olduğuna dair ifadeye yer verildiği belirtildi. ABD'nin tüm istihbaratını analiz eden NCTC internet sitesinin terör örgütleriyle ilgili bilgilerin verildiği bölümünde PKK hakkında “Kongra-Gel (KGK)” başlığında bir sayfa bulunuyordu. “PYD’nin PKK’nın Suriye’deki kolu” olduğuna dair ifadenin yer aldığı bu sayfaya bir süredir erişilemiyor.

Basın Sözcüsü Toner, ABD'nin PYD'yi terör örgütü olarak nitelendirmediğini ve PKK ile PYD arasındaki herhangi bir bağ olduğunu düşünmediklerini söylemişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.