ABDÜLLATİF ŞENER: VATANDAŞ İKTİDARIN ELİNDE PERİŞAN OLDU

ABDÜLLATİF ŞENER: VATANDAŞ İKTİDARIN ELİNDE PERİŞAN OLDU
CHP’nin Selçuklu ve Karatay İlçelerinin Belediye Başkan Adaylarının tanıtım toplantısı Dedeman Konya Otel’de gerçekleştirildi.

CHP’nin Selçuklu ve Karatay İlçelerinin Belediye Başkan Adaylarının tanıtım toplantısı Dedeman Konya Otel’de gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, CHP Konya Eski Milletvekili Hüsnü Bozkurt, CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, CHP Selçuklu İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Şimşek, CHP Selçuklu Adayı Prof. Dr. Ahmet Adil Tırpan, CHP Karatay Adayı Mehmet Şeflek katıldı.

Selçuklu ’ya ADİL yönetim

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Selçuklu İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu, borçlu belediyecilik anlayışı ile çizilen pembe tablonun 31 Mart’ta ne kadar geri plana atılmak istense de Konya’nın en büyük gerçeklerinden olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: “ 31 Mart’ta kurulan AK Parti- MHP ittifakının yarın azınlık olarak çıkması halinde Türkiye’nin geleceği ve varlığının yani beka sorununun ortadan kalkacakmış yalanıyla birlikte insanlar üzerinde yaratılmaya çalışılan korku algısına karşı örgütümüzün çalışmak zorunda olduğumuzu bir kez daha önemle belirtmek istiyorum. 31 Mart’a kadar gece gündüz çalışacak, sıkmadık el, çalmadık kapı, girilmedik gönül bırakmayacağız. 1 Nisan sabahına, aydınlık bir Türkiye’de uyanmak umuduyla, “ Selçukluya ADİL yönetim” anlayışıyla yola çıktığımız Selçuklu Belediye Başkan Adayımız Arkeolog- Mimar- Eğitmen Prof. Dr. Ahmet Adil Tırpan hocama üstlenmiş olduğu görev için teşekkür ediyorum.”

Konya’ya İhanet Ettiler

CHP Selçuklu Belediye Başkan Adayı Ahmet Adil Tırpan ise konuşmasına tarihi kente yüksek yapılar yapmak Konya’ya ihanettir diye başlayarak şunları söyledi: “Yoksulu yoksula dövüştürmek, anarşi ortamı yaratmak istemiyoruz.  Seçimlerin kavga alanına dönüşmesine müsaade etmeyeceğiz. Her seçim posterinde Cumhurbaşkanının resmi var. Neden belediye başkanlarının resmi yok? Bu demek oluyor ki belediye başkanı kim olursa olsun bu şehri cumhurbaşkanı yönetecek. İlçeyi yönetecek iradeyi seçerken bilgiye öncelik tanımalıyız. Bugün Konya’da 11 bin icralık dosya var. Bu da demek oluyor ki halk zor durumda. Baskılar yüzünden halk sorunlarını dile getiremiyor. Biz göreve geldiğimizde inanç ayrımı yapmayacağız.  Hemşerilik ruhunu canlı tutacağız. Yaşlı ve engelli bakım evleri kuracağız. Her yaşta sporu yaygınlaştıracağız. Öğrencilerin en önemli sorunu olan yurt sorununu halledeceğiz. Konya gibi tarihi bir kente yüksek yapılar yaptılar. Yüksek binalar yapmak Konya’ya ihanettir. Biz Konya’ya yapılmış ihaneti düzelteceğiz.”

Vatandaş İktidarın Elinde Perişan Oldu

Başta Ankara, İstanbul, İzmir, bursa gibi büyük illerin CHP tarafından kazanılacağını ifade eden CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener sözlerini şöyle sürdürdü, “ Seçimlerin kesin sonucu ilan edilinceye kadar azimle seçim çalışmalarını sürdüreceğiz. Ak Parti iktidarı ekonomide başarısızdır, ekonomiyi bitirmiştir. Son 10 yılda 2 büyük kriz çıkarmıştır. Bu ülkede yaşayan herkes bu durumdan mustariptir, Mutlu küçük bir azınlık hariç. Bu mutlu küçük azınlık kriz ortamında kazancını kara dönüştürmeye devam ediyor. Bu ülkede üretmek isteyen, çalışmak isteyen, elinin emeğini ülkenin kalkınması için harcayan veya harcamak için iş arayan kim varsa hepsi beceriksiz bu iktidarın elinde perişan olmuştur. Halkı perişan eden bu iktidarın kendisinin de perişan olma vakti gelmiştir. Bu vakit 31 Mart seçimleridir. Dış politikada başarısız, ekonomide başarısız, eğitimde başarısız, bilimde başarısız bir hükümetimiz var. Adalet ve hukuk devletini mahvettiler. Temel hak ve özgürlükleri tasfiye eden bir hükümetimiz var. Her şeyden önce ekonomi karnesi sıfır olan ve sürekli yanlış politikalar uygulayan bir hükümetimiz var. Konya ekonomisi doğrudan veya dolaylı olarak tarıma dayanır. Şu kentte tarım politikalarını düzenleyebilecek tek bir kişi yoktur. Bütün tarım girdileri ikiye katlanmıştır. Çiftçi borç yükü altında, tarlaları, ahırları hacizde. Çiftçi her şeyini kaybetmenin eşiğine gelmiştir. Hiç kimse kendisini tasfiye edeni, yok edeni ailesini geçim sıkıntısına sokan bir iktidarı destekleyemez. Esnaf her gün kepenk kapatıyor. İşsizlik son 25 yılın rekorunu kırıyor. Çarşı, Pazar yanıyor ve sebze meyve kuyrukları kilometrelerce uzuyor. Böyle bir ortamda 31 Mart bu iktidar için halkımızın kırmızı kart göstereceği bir seçim olacaktır. Belediye başkanı seçmekle ülkenin bekası arasında ilişki kurabilmek için ancak ve ancak seçimi kaybetme korkusu içerisinde bir hükümet olmalıdır. Bu korku da bu hükümette vardır. Bu korkuyla bir belediye seçimini beka kavramıyla anlatmaya çalışıyorlar. Belediyecilik adına hiçbir yeni proje geliştirmiyorlar. Sadece günü yönetmekle meşguller. Dernek ve vakıflara büyükşehir belediyelerinden kaynak, para ve arsa aktarıyorlar. Bu seçimler önemlidir ve bu önemli seçimlerde en büyük başarıyı elde edeceğiz Konya’da da en yüksek başarıyı elde edeceğiz.”

Haber: Ebrar Küçükakın

 

 

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum