Abdurrahman da IŞİD kurbanı

Abdurrahman da IŞİD kurbanı
IŞİD, geçtiğimiz yıl kaçırdığı ABD'li yardım görevlisi Peter Kassig'i katletti. Kassig, Suriye'de bulunduğu süreçte İslam'ı seçerek Abdurrahman adını almıştı

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü, geçtiğimiz yıl ekim ayında kaçırdığı ABD'li eski asker ve yardım görevlisi Peter Kassig'i katlettiğini açıkladı. Suriye ordusuna mensup 18 askerle birlikte öldürüldüğü belirtilen Kassig, örgüte esir düştükten kısa süre sonra İslam'ı seçmiş ve Abdurrahman adını almıştı. Kassig, IŞİD'in katlettiği altıncı Batılı rehine oldu. Örgüt daha önce James Foley, Steven Sotloff, David Haines, Herve Gourdel (IŞİD'e bağlı Cund el Halife örgütü tarafından, Cezayir'de) ve Alan Henning'in kafasını kesmişti. Toplam 16 dakikalık bir videoyla katliamları dünyaya duyuran IŞİD, önceki örneklerde olduğu gibi, Kassig'i turuncu kıyafetle ve başında bıçaklı bir militan bekler halde gösterdi. Bir süre önce, örgütün, artık katliam görüntülerinin teşhiri noktasında daha dikkatli olmaya karar verdiğine dair iddialar dile getirilmişti. Dün yayımlanan katliam videosunda, yine İngiliz aksanlı bir militan konuşarak, örgütün eyleminin amaçlarını sıraladı. Obama'ya hitaben "Dört yıl önce Irak'tan çekildiğini açıkladın, ama çekilmedin. Aksine, kendini buradaki bazı kuklaların ardına gizledin" diyen militan, Kassig'in de önceki yıllarda bir ABD askeri olarak Irak'taki Müslümanlara karşı savaştığı için öldürüldüğünü belirtti. 

IRAK'TA ASKERDİ 
2007'de Irak'a ABD ordusu saflarında giden Kassig, sağlık nedenleriyle diskalifiye edilerek ülkesine gönderilmişti. Kassig, 2012'de iç savaşın kızıştığı Suriye'ye yardım görevlisi olarak dönmüş, bir yıl sonra da kaçırılmıştı. Bu arada ABD Başkanı Barack Obama Kassing'in ailesine başsağlığı dileğinde bulundu. 

'CİHADCI JOHN YARALANDI' İDDİASI
IŞİD'in yayımladığı infaz görüntülerinin hepsinde yer alan ve İngiliz aksanıyla konuşarak Batılı liderlere tehditler yağdıran militanın, geçtiğimiz hafta Irak'ta yaralandığı iddia edildi. Daily Mail gazetesinin haberine göre, İngiliz basınının "Cihadcı John" lakabını taktığı militan, IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi ve diğer önemli isimlerle birlikte Kaim kasabasındaki sığınağa geçen hafta düzenlenen saldırıda yaralandı. Bu bilgi doğrulanırsa, Peter Kassig'in infaz videosunun, söz konusu saldırıdan da önce kaydedildiği kesinleşmiş olacak. 

ANNESİ PAULA'NIN ÇAĞRILARI İŞE YARAMADI
Peter Kassig'in ABD'nin Indianapolis kentinde yaşayan anne-babası Paula ve Ed Kassig, oğullarının öldürüldüğüne dair haberlerin yayımlanmasından hemen sonra, ilk önce söz konusu görüntülerin doğrulanmasını beklediklerini ifade etti. Aile adına medyaya yapılan yazılı açıklamada da, "Oğlumuzun, Amerikalıları maniple etmek için eylem yapan bir örgütün elindeki akıbetiyle değil, ortaya koyduğu insancıl faaliyetleri ve sevgisiyle anılmasını isteriz" denildi. Peter Kassig'in annesi Paula, oğlunun rehin düştükten sonra İslam'ı seçtiğini hatırlatarak, defalarca IŞİD'e Peter'in serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.