Abdurrahman DİLİPAK'tan Sahte diploma açıklaması...

Abdurrahman DİLİPAK'tan Sahte diploma açıklaması...
 Editör
Yazar Abdurrahman Dilipak, “sahte diploma” davasına ilişkin sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Dilipak, söz konusu sürece tepki göstererek görüşlerini kamuoyuyla paylaştı.

Yazar Abdurrahman Dilipak, “sahte diploma” davasına ilişkin sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çekti.

Dilipak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sahte diplomalara yönelik başlattığı süreçle ilgili değerlendirmesinde, bazı milletvekillerinin diplomalarının sahte olduğunun ispatlanması halinde Meclis’te ciddi bir tablo ortaya çıkabileceğini ifade etti. Bu kapsamda yaklaşık 30 milletvekilinin vekilliğinin düşebileceğini öne süren Dilipak, bunun da kısa süre içinde ara seçimi gündeme getirebileceğini belirterek “Türkiye nereye gidiyor?” sorusunu yöneltti.

Soruşturma dosyasına yansıyan iddialara göre, bir çetenin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda görevli bazı daire başkanlarının yanı sıra 15 üniversitenin öğrenci işleri personeline ait e-imzaları taklit ettiği ileri sürüldü. Bu yöntemle hazırlanan sahte diplomaların YÖK sistemine işlendiği ve e-Devlet üzerinden görüntülenebilir hâle getirildiği iddia edilirken; psikoloji, hukuk, inşaat mühendisliği ve eczacılık gibi kritik alanlarda da sahte diploma üretildiği belirtildi.

Dilipak, ikinci paylaşımında ise konuyla ilgili tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Ne yani, sahte diplomalı milletvekilinin milletvekilliği düşmeyecek mi? Nitelikli dolandırıcılık, evrakta sahtecilik, örgütlü suç sebebi ile milletvekilliği düşer. Bu konuda söz konusu İmamoğlu olunca başka milletvekili olunca hüküm başka mı oluyor? Haydi sahte diplomalı milletvekili olsun ve o da görevine devam etsin, ne olacağını görürsünüz. İmam ne yaparsa cemaat ne yapmaz ki, vekil ne yaparsa asıl ne yapmaz ki?"

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.