'Ab'nin Türkiye Üzerinde Bir Vesayet Oluşturmaya Çalıştığına İnanıyorum'

'Ab'nin Türkiye Üzerinde Bir Vesayet Oluşturmaya Çalıştığına İnanıyorum'
AK Parti İstanbul Milletvekili Kandemir, "AB, demokrasi çıtamızı yükseltmemiz anlamında, insan hakları, hukukun üstünlüğü konusunda çok iyi referans kaynağı oldu ama bugün Türkiye'nin üzerinde bir vesayet oluşturmaya çalıştığına inanıyorum" dedi

TBMM (AA) - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Avrupa Birliği Bakanlığının, 2017 yılı bütçesi üzerinde görüşmeler devam ediyor.

AK Parti İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, Avrupa'daki mevcut sistemin bir tıkanıklık yaşadığını ifade etti. Türkiye'nin Avrupa ülkelerinin tersine yeni bir dil inşa ettiğini söyleyen Kandemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye insan merkezli siyaseti üreterek, acıların arasında hiyerarşi kurmadan insan onurunu, vicdanı merkeze alarak, cesur bir siyaset üreterek Avrupa'nın yaşadığı tıkanıklığa karşı bir tutum sergiliyor. Avrupa sığınmacılar için duvarlar örerken, Türkiye, 3,5 milyon insanı misafir ediyor. Dış politikada sadece kendi önceliklerini değil, coğrafyanın meselelerini cesur bir dille savunuyor. Bugüne kadar AB, demokrasi çıtamızı yükseltmemiz anlamında, insan hakları, hukukun üstünlüğü konusunda çok iyi referans kaynağı oldu ama bugün Türkiye'nin üzerinde bir vesayet oluşturmaya çalıştığına inanıyorum."

Kandemir, muhalefetin ve iktidarın AB'nin tutumuna itiraz etmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.