Açlık Oyunları Gazze direnişinden ilham aldı

Açlık Oyunları Gazze direnişinden ilham aldı
Açlık Oyunları filminin Gazze halkının İsrail’e karşı sürdürdüğü direnişten örnek alınarak hazırlandığı ileri sürüldü.

Gazze halkının İsrail’e karşı on yıllardır sürdürdüğü direniş ve mücadelenin bir Hollywood filmine konu olmuş olabileceği iddia edildi. Asia Times isimli Tayland gazetesinde yer alan bir tahlilde Remzi Baroud isimli yazar, yankı uyandıran “Açlık Oyunları: Alaycıkuş” isimli filmin Gazze direnişine benzerliğini ortaya çıkardı. Baroud, Hollywood filmlerine konu olan olayların gerçek hayatta çok da uzak olmadığına parmak bastı. Analizde Gazze-İsrail ilişkilerinde öne çıkan unsur ve figürlerin filmde nasıl sembolize edilmiş olabileceği de belirtildi.

ÜSTÜN TEKNOLOJİYE RAĞMEN

Filmin gaddar lideri Başkan Snow isimli karakter, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’ya benzetilirken direnişin sivillere karşı üstün teknolojik silahlara karşı devam ettiği vurgulandı.

KATNISS’İN İLHAMI

Filistinli yazar, tüm mıntıkalardaki isyanı fitilleyen 13. mıntıkanın Gazze’ye, filmin isyan ve direnişinin sembolü olan baş karakter Katniss’in de adeta Gazze’de İsrail’e göğüs geren sivil Filistinlilere atıfta bulunarak yazıldığına da değindi. Benzerlikler arasında en çok dikkat çekenin ise içinde yaralı ve hasta kadın, çocuk ve erkeklerin bulunduğu bir hastanenin bombalanması oldu. İsrail geçtiğimiz yaz Gazze’ye havadan, karadan ve denizden düzenlediği “Koruyucu Hat” isimli saldırısında benzer bir şekilde yaralıların bulunduğu Gazze’deki Vefa Hastanesi’ni vurmuştu.

Kaynak: Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.