Adalet Bakanı Bozdağ:

Adalet Bakanı Bozdağ:
"Türkiye Cumhuriyeti Devleti terörle mücadelesini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlı ve etkili bir şekilde sürdürmeye devam edecektir"- "Her zaman ifade ettik, terörün vatanı, milliyeti, rengi, dili, dini yoktur. Terör terördür, bütün terör

YOZGAT (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti terörle mücadelesini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlı ve etkili bir şekilde sürdürmeye devam edecektir" dedi.

Bakan Bozdağ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Yozgat Polis Eğitim Merkezi'nin 16. Dönem açılış törenine katıldı.

Bozdağ, törende yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatının kamu düzeninin oluşması için çalıştığını, bu bakımdan eğitimlere büyük önem verdiklerini söyledi.

Emniyet güçlerinin ülkenin birlik ve beraberliği için canları pahasına mücadele verdiğine dikkati çeken Bozdağ, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti terörle mücadelesini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlı ve etkili bir şekilde sürdürmeye devam edecektir. Türkiye'nin her karış toprağı, Türkiye'nin her ili, her ilçesi bize hem ecdadımızın emaneti hem de gelecekte bu topraklarda yaşayacak torunlarımızın emanetidir. Onların emanetini korumak ve geleceğe aktarmak bizim için en büyük namus ve şeref borcudur. Bu borç için gerekirse her birimizin gözünü kırpmadan canını feda edeceğinden hiçbirimizin şüphesi yoktur" diye konuştu.

Türkiye'nin terörle mücadelesini anlamak istemeyenler olduğunu belirten Bozdağ, bugün pek çok ülkenin kendi çıkarları nedeniyle terörle ilgili duruşlarını netleştirmediğini, bazı terör örgütlerine iyi bazı terör örgütlerine kötü gözle yaklaşarak terörle etkin mücadele yapılabileceğini zannettiğini vurguladı.

Bu ülkelerin büyük bir yanılgı içerisinde olduklarını vurgulayan Bozdağ, "Her zaman ifade ettik, terörün vatanı, milliyeti, rengi, dili, dini yoktur. Terör terördür, bütün terör örgütleri insanlık düşmanıdır, iyi ve güzel olan her şeye düşmandır. İnsana ve insanlığı düşmanlık eden terör örgütleriyle birlikte mücadelenin şart olduğu da tartışmasızdır. Uluslararası toplumun bu noktada birlikte tavır koyması, bir dayanışma içerisinde olması terörün kökünü kazımak için son derece önem arz etmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

- " (DAEŞ) Bunun arkasında büyük bir kurmay akıl vardır"

Bozdağ, terörle mücadelede uluslararası işbirliğinin önemine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dün El Kaide terör örgütü, bugün DAİŞ terör örgütü, PKK terör örgütü, DHKP-C terör örgütü, başka ülkelerle farklı isimlerle de terör örgütleri var. Bunun karşısında bütün ülkeler birlikte durabilseler bu terör örgütleri güç bulabilir mi? Bulamaz. Silahları kimin ürettiği belli, kimin kime sattığı belli. Bu terör örgütleri silahları kimden alıyor. Bazı ülkeler bu terör örgütlerine silahları vermemiş olsa silah edinebilirler mi? Edinemezler. Birileri bunlara finansman sağlıyor. Çok net söylüyorum bazı güçlerin bunlara göz yumduğu bazen açık bazen gizli destek olduğu çok aşikardır. DAİŞ diye bir terör örgütü çıktı. Birden bire Moğollar gibi Suriye'de, Irak'ta 2012 yılı içerisinde hiç adını duymadığımız bir örgüt çıktı. Dilini bilmedikleri rengi farklı, kültürü farklı, memleketi farklı, annesi, babası her şeyi farklı şuanda 130 değişik ülkeden DAİŞ terör örgütüne katılmak üzere gelen teröristler var. Bir terör örgütü bu kadar farklı dili bilen insanların dilleriyle onlara ulaşabilir mi? Onları organize edebilir mi? ABD'den, Avustralya'dan, İngiltere'den dünyanın 130 civarında ülkesinden teröristleri ölmek ve öldürmek üzere ikna edip Suriye'ye, Irak'a getirebilir mi? Bunları ikna eden, organize eden DAİŞ terör örgütü dersek büyük yanılgı içerisine gireriz. Bunun arkasında büyük bir kurmay akıl vardır."

- "DAİŞ terör örgütü uluslararası proje bir terör örgütüdür"

Türkiye'nin DAİŞ ve PKK başka olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı etkin mücadele verdiğini ifade eden Adalet Bakanı Bozdağ, konuşmasını şöyle tamamladı:

"DAİŞ terör örgütü uluslararası proje bir terör örgütüdür. Uzun zamandır Türkiye'mizi DAİŞ terör örgütüne destek veren bir ülke gibi göstermek isteyen içeride hainler, dışarıda Türkiye'nin düşmanlar var. Askerimizi, polisimizi şehit ediyor, Ankara'da, Suruç'ta, Diyarbakır'da pek çok yerde canlı bombalar patlatılmak suretiyle insanlarımıza kastediyor. Öte yandan da birileri Türkiye'yi DAİŞ terör örgütüne dost ve destekçi olarak gösteriyor. El insan, el vicdan nasıl dostluk bu. Böyle bir destek verse bu kadar eylem Türkiye'de yapılabilir mi? Biz DAİŞ terör örgütüne kimlerin açık destek verdiğini bir şekilde görüyoruz. Türkiye'ye iftira edenler gerçeği herkesin gördüğünü ve bildiğini unutmamalıdır. Terör örgütlerin tamamı taşeron terör örgütleridir. Birisi Kürtçülüğü kullanıp Kürtlerin içerisinden kandırdıklarını, zorla ikna ettiklerini ölmeye, öldürmeye götürürken, öbürü dini kullanıp insanları ölmeye öldürmeye götürüyor. Bu terör örgütleri için ne dinin ne Kürt'ün kıymeti vardı. Onlar için ölecek, öldürecek adam lazım. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da onlara gereken cevap verilecek. Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.